Share

Марк Бата със златна значка на Община В. Търново

събота, 7 февр., 2015, 22:05ч.


IMG_2943

Златна значка на Община Велико Търново връчи на зам.-председателя на Съдийската комисия на УЕФА Марк Бата кметът Даниел Панов на официална церемония в Ритуалната зала.

Гости на церемонията бяха още зам.-изпълнителният директор на футболната централа Антон Попов, председателят на СТК Неделчо Михайлов, шефът на Зоналния съвет на БФС Трифон Иванов и др.

Същите отличия бяха връчени и на Антон Попов, на мениджъра на българските съдии Илонка Джалева, на Ичко Лозев, Никола Джугански, Любчо Славчев, Йордан Гулев, Валери Цветков, Петър Петров, Кольо Данев, Мартин Богдев и Неделчо Михайлов.

Кметът Даниел Панов привества всички, като подчерта, че вече 20 г. не е имало такава среща във Велико Търново и припомни, че градът ни е дал своя принос в международното съдийство и пожела на реферите успешен сезон.

„Не за първи път идвам в България, а за втори път съм и в старата ви столица. Със сигурност ще дойда и трети път. Ичко Лозев е най-добрият посланик, който може да има Велико Търново. Благодаря на г-н Даниел Панов за топлия прием, на Съдийската комисия на БФС за прекрасното отношение. Но най-вече искам да поздравя съдиите за сериозното им отношение през целия семинар, вие сте истински професионалисти”, заяви Марк Бата.

„Следващото идване на г-н Бата ще е на обновения стадион „Ивайло”. Вече съм дал обещание, че един от националните отбори ще направи мач тук, когат стадионът бъде завършен, защото Велико Търново го заслужава”, обяви зам.-изпълнителният директор на футболната централа Антон Попов.

IMG_2954

Международните ни съдии получиха своите значки и емблеми на ФИФА за 2015 г. Елитните ни рефери са в старата столица за традиционния семинар преди пролетния полусезон, в който участват всички 21 ръководещи съдии от „А“ група, сред които са и шестте ръководещи международни рефери на ФИФА, както и 10-те ни международни асистенти плюс трите ръководещи и 4 асистентки международни съдийки при дамите.

Своите значки и емблеми на ФИФА получиха всички международни арбитри, като новото име сред тях е на великотърновеца Георги Дойнов. Освен Георги Дойнов от великотърновската съдийска колегия с международен статут са Галя Ечева, която е ръководещ съдия от началото на миналата година, и Йорданка Корчева – асистент с богат опит по терените на Европа.

IMG_2949

Оригинален подарък на всички бе приготвил съдийският наблюдател на УЕФА Ичко Лозев, който в навечерието на 14 февруари им подари по бутилка вино със специален етикет за всеки рефер, според неговото място в международната ранглиста.

Сбогом със съдийството си взе Радан Мирянов, който получи почетен плакет от шефа на родните рефери Никола Джугански. Любопитното бе, че Радан Мирянов бе изпратен с горещи и дълги аплодисменти от всички присъстващи негови колеги в залата, за което им благодари от сърце.

„Вашите аплодисменти бяха вълнуващ момент, за който би мечтал всеки един съдия в края на кариерата си. Посрещайте обаче по същия начин и подавайте ръка на младите, които сега поемат в съдийското поприще”, пожела им Ичко Лозев.

От Общината гостите поеха към Царевец, където специално за тях бе излъчен и спектакълът „Царевград Търнов – звук и светлина“.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
ОУ „Бачо Киро” и ПМГ „Васил Друмев” общински първенци по шахмат

Отборите на ОУ „Бачо Киро” и ПМГ „Васил Друмев” станаха общински шампиони във възрастовите групи V-VII и VIII-X клас на...

Затвори