Share

Манастир „Св. Пророк Илия” отново бе домакин на инициативата „Камбана за живот на Земята”

събота, 26 Окт., 2019, 00:00ч.


DSC_0395

Със Света литургия в горнооряховския манастир „Св. Пророк Илия” започна днес инициативата „Камбана за живот на Земята”.Празничната служба за здраве и благоденствие на жителите на Община Горна Оряховица и за мира по света, бе отслужено от отец Димитрий и отец Созонт.

На службата присъстваха временно изпълняващия длъжността кмет на Общината инж. Деница Коева, заместник-кметът Йорданка Кушева, Румяна Матеева, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки“, служители на общинска администрация и граждани.

Отец Димитрий отправи благослов към жителите на Община Горна Оряховица и освети приготвения курбан.

Инж. Деница Коева, заедно с отец Димитрий удариха Камбаната, превърнала се в символ на манастира.

От 1995 г. камбаната на манастир „Св. Пророк Илия” е обявена за „Камбана за живот на Земята” от ООН. Тогава Горна Оряховица е била домакин на форум по повод 50-та годишнина на организацията. Всяка година на 24 октомври, когато се отбелязва Денят на ООН, тя бие, за да известява за надвисналата заплаха от екологична катастрофа над планетата.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В. Търново е център на Старопланинския туристически район, който вече е регистриран в Министерството на туризма

Велико Търново е център на Старопланинския туристически район, който вече е регистриран в Министерството на туризма. Удостоверението за вписването в…

Затвори