Share

Магията на испанската музика и фолклор оживява тази вечер край паметника на Асеневци

сряда, 4 Сеп., 2019, 18:09ч.


I

Атрактивните музиканти от испанския град Алкала де Енарес вече са във Велико Търново. Тази вечер популярният в цял свят Ансамбъл „Ла Туна“ ще изнесе концерт в Старата столица, а пред публиката ще оживее магията на испанската музика и фолклор. Музикантите са на турне в България, а гостуването им в старопрестолния град е по покана на кмета Даниел Панов.

Концертът ще бъде на сцена край паметника на Асеневци, при свободен вход, а началото му е в 20,00 ч.

Половин час по-рано /19,30 ч./ изпълнителите ще се съберат край паметника „Майка България“, за да дадат началото на атрактивно шествие до паметника на Асеневци. Концертът на „Ла Туна“ се провежда с подкрепата на Общината, Министерството на културата и Посолството на Кралство Испания.

Групата е посетила повече от 23 държави в целия свят. Участвала е във фестивали на пет континента. Ансамбълът има корени още от XV век, а мисията на музикантите е да поддържат вековните традиции на музиката и популярния фолклор.

По-рано днес изпълнителите бяха посрещнати от заместник-кмета проф. Георги Камарашев и от директора на дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ Нелина Църова.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Инж. Емануил Манолов отчете напредъка на Павликени пред местния бизнес

„Днес Павликени е сочен като много добър пример за използването на европейски средства за подобряване на средата и качеството на…

Затвори