Share

Лясковският випуск 2017 не изневери на традицията

четвъртък, 25 май, 2017, 19:11ч.


IMG_1128 IMG_1167 IMG_1180 IMG_1117

И тази година абитуриентите на Лясковец не изневериха на традицията да дефилират по червения килим пред всички лясковчани. Въпреки капризите на времето, в крайна сметка всички момичета и момчета смело и с усмихнати лица преминаха по червена пътека. Два класа на гимназията бяха изпратени с радост, вълнение и аплодисментите на събралите се за събитието граждани, които мъдро отбелязваха, че „ще им върви по вода”.

В празничния майски ден десетки погледи видяха дефилето на абитуриентите, завършващи 12 клас в нашата гимназия. Зрелостниците минаха под красива арка с балони, за да се сбогуват с кмета на града, с директора на училището и своите класни ръководители Здравка Манева и Николай Банабаков. Община Лясковец и ръководството на СУ „М. Райкович” и тази година организираха официалното им изпращане, като откриването на празника започна с пристигане и обявяване имената на всички зрелостници. Кметът д-р Гецова и директорът на училището Даниела Арабаджиева ги посрещнаха на сцената пред читалище „Напредък-1870”, като им поднесоха рози, поздравления и плакети за спомен. Преди да напуснат града и да поемат по необятните пътища на зрелия живот, кметът ги приветства с успешното приключване на учебния процес. На порасналите момичета и момчета д-р Гецова пожела здраве и попътен вятър в океана на живота.

Последни напътствия към тях отправиха и директорът на училището и родители. Преди да потеглят към „Калоянова крепост” за своята тържествена бална вечер, випускниците броиха за сетен път до 12 и се снимаха за спомен пред читалището и пред паметника на загиналите във войните лясковчани.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Освежаващите напитки на Bubble Ya – в Mall Велико Търново

Единственият в България обект за bubble tea отвори врата в Mall Велико Търново. На щанда,, който носи името Bubble Ya,…

Затвори