Share

Лясковският клуб „Вдъхновение” издаде 13-та стихосбирка

сряда, 27 юни, 2018, 21:16ч.


IMG_4524 IMG_4525 IMG_4526 IMG_4527 IMG_4532 IMG_4533 IMG_4538 IMG_4546

Лясковският литературен клуб „Вдъхновение” издаде нов сборник с поезия на местни автори. Тази година решението на ръководителката Росица Петрова бе да се говори и мисли само за любов. Вечната и най-свята тема извадиха на показ лясковските поети и събраха свои стихове в сборник. Събраха най-прочувствените си творби, посветени на любовта и така сглобиха пъзела на най-сложното човешко чувство. В стихосбирката, носеща заглавие „Само любов” душите си разкриха 11 творчески личности – жители на Лясковец или съвсем пряко свързани по любовна линия с града.

Любовната антология включва общо 58 произведения на вече известни лясковски лирици, от които четирима с издадени самостоятелни стихосбирки под патронажа на кмета на общината. Това бе 7 по ред книжка, която общината финансира и бива отпечатвана в навечерието на празника на града, а представянето на тези сборници е част от празничните прояви. През годините литературният клуб е издал общо 12 книжки, като тази за любовта е тринадесета по ред. В нея с по няколко стихотворения се вписват Галина Москова, Валентин Ангелов, Валя Петрушева, Тодор Тонков, Емилия Ангелова, Ралица Рашева, Пламен Капинчев, Надежда Павлова, Тодор Лицов, Моника Атанасова, Марина Рашева. Редактор на изданието е ръководителят на литературния клуб Росица Петрова, художник е Десислава Цуцулова, а дизайнът и предпечатната подготовка направи Тодор Тонков. Новата стихосбирка е с тираж 150 броя.

Творчеството на поетите представи Росица Петрова, а стиховете на авторите изпълниха прочувствено младите актьори от лясковския театрален състав „Мелпомена” – Пламена Пенкова, Красен Стоянов, Даниел Димитров, Вергиния Колева, Илия Илиев, Петя Стоeва, Симеон Хаджидимитров и Симона Георгиева, с ръководител Даниела Райкова.

На представянето присъстваха почти всички поети, а залата беше препълнена с почитатели, които бяха дошли да чуят изпълненията на младежите, да поздравят талантливите творци и да получат подарък-книжка. Д-р Гецова за пореден път поздрави всички автори и им пожела да продължават да творят, да прославят Лясковец и заяви колко много се гордее с 13-тата книжка на съвременните поети, които вече са събрали за поколенията цяла литературна съкровищница. Пожела им още да са здрави и винаги влюбени, за да имат вдъхновение за творчество. Ръководителят на “Вдъхновение” и поетите бяха поздравени и от председателя на лясковското читалище Васил Русев, от много приятели и почитатели, от събратя по перо от литературните клубове на Горна Оряховица и Велико Търново, без които не минава нито едно представяне на нова книга. Всички присъстващи граждани и почитатели си тръгнаха с новото издание, а на финала на прекрасната вечер, поетът с китара Пламен Капинчев пя и свири за доброто настроение на всички.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Янтра и Белица остават спокойни, речните нива леко се повишиха

Речните нива на Янтра и Белица се повишиха леко, сочат данните от телеметричната система на Община Велико Търново. С около…

Затвори