Share

Лясковските балерини се върнаха с три морски награди

сряда, 27 юни, 2018, 14:09ч.


Балет - Зл. пясъциБалет Зл.пяс. 2

От 23 до 27 юли 2018 година танцова школа „Ритъм” при лясковското  читалище „Напредък-1870” с  балетен педагог Валя Атанасова и репетитор Мария Иванова участва в VII  Международен детско-юношески фестивал. Организатори на фестивала са Сдружение „Свят, изкуство и море” и Народно читалище „Искра-1924” – гр. Варна, като морският форум е с конкурсен характер и за поредна година премина под наслов „Свят, изкуство и море”. Фестивалът е уникален конкурс за деца и юноши и включва голям брой изкуства и спорт.

Той се проведе на открита сцена в хотел „Рива”, в луксозния ни черноморски курорт Златни пясъци. Във фестивалната програма участваха шест възрастови групи: от 5 до 7 години, от 8 до 11, от 12 до 15, от 16 до 18-годишни и най-големите – от 19 до 25 и над 25-годишни. Музикалният празник включваше осем конкурсни категории -: хореографии, вокал, инструментален жанр с фолклорни, класически, джаз инструменти – соло, дуети, трио, квартети, ансамбли, оркестри и други. Изпълненията бяха оценявани от авторитетно жури, съставено от изявени личности в областта на музиката и танца. Критериите за оценяване бяха подбор на репертоара, майсторство и артистичност на изпълненията, реквизит и оригиналност на костюмите.

Възпитаниците на лясковската балетна школа завоюваха три награди – две втори и едно трето място. Второ място – плакет и титла Лауреат ІІ степен за колективно изпълнение в категория  класически и етно танц заслужиха девойките от четвърта възрастова група. Още една награда за второ място, плакет и лауреат ІІ степен получиха нашите грациозни момичета и за своето изпълнение в категория съвременен и етно танц. Тя е за балерините ни от трета възрастова група. С трето място в категория класически и съвременен танц, с плакет и лауреатска трета степен за колективно изпълнение се окичиха и по-малките лясковски възпитанчки от втора възрастова група.

С бурни овации бяха посрещнати изпълненията на участниците от лясковската  Балетна школа, която пази 22-годишна традиция и под ръководството на Валя Атанасова балет „Ритъм” е донесъл през годините куп награди на своя град.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Селекция на „Сребърна Янтра“ с пълен триумф на международен музикален конкурс в Сибиу

Габриела Йорданова спечели Гран при, а Ивета Петрова – първа награда „Hermannshtadtfest” е поредното голямо завоевание в географията на международния...

Затвори