Share

Лясковски ученици завоюваха челни позиции в състезания

"> петък, 4 май, 2018, 16:35ч.


Grigor Моята родина

Учениците от лясковското начално училище „Цани Гинчев” отново зарадваха своите учители и родители, като за пореден път завоюваха челни места в различни състезания и конкурси. Второкласничката Цветина Чергиланова се завърна със сребърен медал и купа от финалния кръг на националното състезание „Моята родина”, а по-голямата ученичка Карина Ибрямова от IV клас завоюва бронзов медал в своята възрастова група. Двете деца се откроиха сред 250 свои връстници от цялата страна. Финалното състезание бе в град Стара Загора и се проведе под формата на тест с 20 въпроса, 10 от които с избираем отговор и 10 – със свободен. Специалисти от Регионален исторически музей – Стара Загора бяха подготвили и по пет въпроса за всяка възрастова група по текстове, свързани с града на липите. Класирането се извърши по възрастови групи и по точки. При равен брой точки по-напред в класирането отиде този ученик, който е отговорил на въпросите от теста за по-кратко време.

Възпитаник на НУ „Цани Гинчев” показа завидни спортни умения и спечели трето място в престижно състезание. Григор Владимиров от I клас се завърна с бронзов медал от Международния турнир по таекуондо „Августа Оупън”, който се проведе също в град Стара Загора. Момчето се съревновава с близо 300 други деца от 24 български, сръбски и гръцки клуба.

С медали и купи се върнаха и Преслав Чокоев и Николай Гатев от националните ученически игри за ученици с увреден опорно-двигателен апарат и ДЦП, организирани от Българската Параолимпийска Асоциация. Те се състезаваха в следните видове спорт – лека атлетика, тенис на маса, шахмат, бадмингтон и дартс.

 

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Горнооряховското СУ „Вичо Грънчаров“ чества патронен празник

Голям концерт в Зала 1 на Общината бе кулминацията на празничните прояви на СУ „Вичо Грънчаров“, посветени на патрона на…

Затвори