Share

Лясковски ученици слушаха лекция на тема „Психоактивни вещества и зависимости”

сряда, 2 май, 2018, 13:12ч.


31717619_2145608662146252_4060660633681526784_n

По инициатива на лясковската Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, бе направена беседа с ученици по въпроси, свързани с наркотичните вещества. Представители на Превантивния информационен център по наркомании – Велико Търново, изнесоха за нашите подрастващи лекция на тема, свързана с психоактивните вещества и зависимости. Учениците от ІХ клас при СУ „Максим Райкович” – гр. Лясковец гостуваха в Центъра в старата столица и  получиха ползотворна и актуална информация за рисковете от употребата на психоактивните вещества.

Превенцията на употребата на наркотични вещества е активен процес за повишаване на информираността, за създаване на условия и подпомагане изграждането на индивидуални и групови познания и умения, които утвърждават здравословния начин на живот и здравето на ученика. Местната комисия за борба с противообществените прояви в Лясковец организира обучението за учениците с  цел превенция. Целта е не само да се предотврати употребата на наркотични вещества, но също така и да се забави започването на тази употреба или да се предотврати преминаването й в проблемна употреба.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
С комедията „Ромул Велики“ Малък градски театър зад канала гостува за първи път в Г. Оряховица

С историческата комедия „Ромул Велики“ Малък градски театър зад канала гостува на 16 май в Горна Оряховица. Постановката ще се…

Затвори