Share

Лясковски деца с медали от международен турнир по математика

вторник, 28 Февр., 2017, 10:41ч.


 

Мат.без граници 17016616_10206527252259733_1556867117_o

Приключи зимният кръг на IV международeн турнир „Математика без граници”. В него участваха над 16 000 ученици от 30 страни на 5-те континента.

Учениците от лясковските училища също се включиха и доказаха, че са достойни математици. От начално училище „Цани Гинчев“ взеха участие 20 деца от първи до четвърти клас. С медали се окичиха 8 ученика, като най-малкият математик Калоян Капнилов от І клас е с максимален брой точки и бе отличен със Златен медал и първо място. Карина Ибрямова и Владимир Стефанов, съответно от ІІІ и ІV клас са отличени със сребърни медали за съответните възрастови групи. С бронзови медали са отличени петима ученика – първокласниците Виктория Райчева и Владимир Николов, Елица Димова от ІІІ клас и Дария Стаменова и Никола Тодоров от ІV клас.

Ръководството на НУ „Цани Гинчев“ поздрави своите възпитаници за постигнатите отлични резултати и продължава и в бъдеще да поощрява и подкрепя своите възпитаници за участието им в още много състезания.

В навечерието на своя патронен празник, успехи постигнаха и учениците от лясковската гимназия. Възпитаниците на СУ „Максим Райкович” също се впуснаха в Международния турнир „Математика без граници” – сезон зима и заслужиха медали за упоритата си работа. За своето старание и чудесни резултати получиха сребърни и бронзови отличия, както и Сертификати. Сребърни медали  заслужиха Александрина Димитрова  от І а клас, Билян Арихтев, Станислав Христов и Ема Тодорова от ІІ б клас. Бронзови математици са Йоана Димитрова от І а, Кристина Попова от І б, Кристиан Захариев от І б и Йоана Петрова от ІІІ б клас.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
БСП представи листата си и откри предизборен щаб

Коалиция „БСП за България” представи листата си за 4-и МИР Велико Търново и откри предизборния си щаб, който се намира…

Затвори