Share

Лясковец отпразнува Петровден

петък, 30 юни, 2017, 09:36ч.


IMG_4916 IMG_4858 IMG_4863 IMG_4915

Официалният празник на град Лясковец Петровден започна с литургия по случай храмовия празник на манастира „Св. Св. Петър и Павел” още в ранните часове на деня. Вечерта празникът продължи с тържествена сесия на Общински съвет-Лясковец и обявяване на заслужилите граждани и отличените с ученически награди лясковски деца. По традиция всяка година най-достойните лясковчани биват награждавани за своите заслуги към Община Лясковец с почетни знаци и дипломи в деня на Петровден. Тази година наградите бяха 18 – две колективни и 16 индивидуални. Награждаването стана на специална церемония, която се състоя на откритата сцена в центъра на Лясковец. Преди това звуча музиката на лясковския духов оркестър, който свири за доброто настроение на лясковчани. Тържествената церемония по награждаването на най-достойните жители на Лясковец, започна с химна на Лясковец, а водосвет за здраве и благоденствие отслужи Негово високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий в съслужие с лясковските свещеници. Кметът д-р Гецова поздрави своите съграждани и всички гости, като им пожела здраве и успехи, а лясковчани призова да работят за добруването на Лясковец, да пазят и обичат родния си град. Поздрави отправиха и депутатът от нашия регион Цветан Цветанов и министърът на регионалното развитие Николай Нанков, както и проф. д-р Любомира Попова – управител на Великотърновска област. Празника на Лясковец уважиха и румънска делегация от побратимения на Лясковец град Виделе, водена от секретаря Николета Иван, народният представител Клавдия Ганчева, областният управител и неговите заместници, кметове на общини, председатели на общинските съвети, директори на институции, фирми, учреждения, почетни и заслужили граждани на Лясковец.

На Петровден, освен заслужили граждани, се награждават и най-младите лясковчани, които получават Годишната ученическа награда на кмета, заради своите постижения през годината. Тези награди се присъждат на най-талантливите деца от лясковска община, отличени в национални или международни състезания, конкурси и олимпиади. Годишна награда за заслуги към Община Лясковец в областта на икономиката получи „ТИМ“ ООД, с изпълнителен директор Тодор Дамянов. Актрисата Стефка Петрова получи годишна награда за принос към Община Лясковец в областта на духовността и културата. В област «Култура» бе наградена и Танцова школа «Ритъм», с балетен педагог Валя Атанасова, а в образователната сфера наградата бе присъдена на учителката с 40-годишен стаж Здравка Манева. В област спорт наградата взе състезателката по спортно ориентиране Мария-Софи Милева. Общо 13 деца награди кмета д-р Гецова с ученическа награда. Това са Ивайла Димитрова, Карина Ибрямова, Йоана Петрова, Александрина Димитрова, Екатерина Пангелова и Ивайла Минчева, които получиха отличията в област «Природни науки». Петя Петкова, Пламена Ненова, Цветелина Николова и Василена Гецова са наградените в област «Изкуство», а в «Спорт» – отличията са за Мартина Димитрова, Тони Тончева и Никола Момъков.

След като бяха връчени почетните знаци и дипломи, на откритата сцена в Лясковец, жители и гости бяха зарадвани с концертна програма. Народната певица Пепи Христозова и популярната естрадна изпълнителка Маргарита Хранова веселиха до късно събралата се на площада многобройна публика. Петровден приключи в тъмните часове с празнични илюминации.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Строят поне 75 км от магистрала “Хемус” през следващите 4 години

Най-малко 75 километра от магистрала „Хемус” ще бъдат построени до края на мандата на настоящето правителство. Това обяви във Велико…

Затвори