Share

Лунапаркът ще бъде до “Качица”

сряда, 1 мар., 2017, 12:08ч.


Veliko Tarnovo

На основание Наредба за търговската дейност и преместваемите съоръжения на територията на общината и във връзка с честването на Празникът на Велико Търново със своя заповед кметът на общината Даниел Панов определя място за разполагане на атракционни съоръжения.
Атракциони, увеселителни и забавни игри ще бъдат разположени в периода от 15.03.2017 г. до 22.03.2017 г., включително.

Забранява се нарушаване целостта на асфалтовата и тротоарната настилки.
Забранява се паркирането и престоя на всякакъв вид ППС на територията на атракционния парк за периода на празника 15.03.2017 г. – 22.03.2017 г. – като каравани, ремаркета, фургони и други, които нямат пряко участие в управлението на атракционите и увеселителните игри.
Търговец, извършващ търговска дейност без Разрешение за поставяне на преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности или заел неправомерно общинска площ се наказва с глоба или имуществена санкция, съгласно от Наредба за търговската дейност и преместваемите съоръжения на територията на Община Велико Търново.

Със заповедта на кмета на общината работно време на атракциите е регламентирано от 8:00 ч. до 22:00 ч., като се спазват всички разпоредби на Наредба за опазване на околната среда и озвучаването на атракциите да отговаря на всички норми на Регионална здравна инспекция – Велико Търново, относно нормите за шум и да е гарантиран обществения ред и спокойствие на гражданите. Във връзка с гореизложеното и създаване комфорт на посетителите музикалния фон (озвучаването) на атракциите и забавите да бъде синхронизирано и извършвано от един музикален източник избран от самите ползватели на общинската площ.

В района на атракционните съоръжения ще бъдат разположени 10 химически тоалетни и необходимият брой съдове за битови отпадъци.
До 27 февруари от общинска администрация са издадени 59 разрешения за разполагане на атракции и забави като:
Виенско колело,люлка-балерина, детски въртележки, батути, батути с топки, надуваем батут-тигър, забавни игри- въженца, спортно стрелбище, автоскутер, гондола, забавни игри с плюшени играчки тип-топ, атракционно съоръжение пейка-екстрийм, люлка-паратропер, бънджи, както и преместваеми съоръжения за варена царевица, захарен памук, пуканки, локум и понички.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Децата от трета група на ДГ „Слънчев дом” изнесоха открит урок по родолюбие (СНИМКИ)

В навечерието на Националния празник на България децата от трета група на ДГ „Слънчев дом” изнесоха открит урок под надслов...

Затвори