Share

Легендарният треньор по бокс Николай Джелатов подкрепи Весела Лечева

четвъртък, 17 окт., 2019, 11:52ч.


5_Lecheva[1]

“На малките населени места незаслужено е отредена участта последни да се възползват от бюджета на Общината и от евросредствата. А малките населени места могат да бъдат възможност за развитие на младите семейства, които да отглеждат децата си тук на чист въздух и със здравословна храна. За съжаление младите хора ни напускат, защото не намират реализация в общината. И ние имаме дълг към тях, наша грижа е да създадем условия, които да дадат шанс на нашите деца да се реализират във В. Търново.” Така започна разговора си с жителите на Балван кандидатът на Коалиция “БСП за България”, АБВ, “Движение 21” за кмет на община В. Търново Весела Лечева.
След това тя представи идеите си за ускорено икономическо развитие на общината, социалната програма, с която се кандидатира за кмет, както и възможностите, които старата българска столица има, благодарение на културно-историческото си наследство. “Обаче туризмът е наука и не може в него да се правят просто разни неща на случаен принцип. Затова и доходите от туризъм са под средните за страната, затова и заплатите, и пенсиите са ниски и също са под средните у нас. Ядосвам се като чуя, че кметът не вдига заплатите. Така е, но кметът е този, който създава условията за качествени инвестиции, които водят до качествени работни места. Няма да се водя от клиентелистки и лобистки интереси, нито пък ще деля хората на леви и десни. Това е деструктивно за всяка икономика и въобще не води до развитие. Нямаме време вече за това. Изгубихме години, изгубихме златни възможности и много млади хора и инвеститори, които не искат да чакат утре, защото искат да се развиват днес”, заяви още Весела Лечева.
За инфраструктурата на Балван, незаконните сметища и подобряването на административното обслужване в кметството говориха Весела Лечева и независимият кандидат за кмет на селото Недьо Георгиев, който е подкрепен от коалицията.
“Многократно искахме средства за населените места в общината и не ги получихме. Предложихме дори инициативата “Година на малките населени места”, за да може повече средства да бъдат отделени от общинския бюджет за нуждите и тук, и в останалите села и градове на общината. И това не получихме. Но каквото обещахме като кандидати за общински съветници преди 4 г., пак тук, в залата на читалище “Нива”, го спазихме – преборихме се заедно училището тук да не бъде закрито”, каза Петко Тюфекчиев, който е кандидат за общински съветник.
Да подкрепи Весела Лечева на срещата дойде и дългогодишният треньор на националния отбор по бокс на България Николай Джелатов, благодарение на когото Петър Лесов и Ивайло Маринов станаха олимпийски шампиони. “Весела Лечева е почтен човек и тя го доказа в спорта. И слушам сега програмата ѝ и чувам същата тази почтеност. Много ми хареса това, че няма значение ляв ли си, десен ли си, щом си талантлив. И съм убеден, че тя ще го направи, защото вече е подавала ръка на млади спортисти”, сподели пред приятелите и съгражданите си Николай Джелатов.
Ръка на Весела Лечева подаде и Радослав Христов, управлявал Балван в продължение на три мандата. “Истината е, че селата си отиват. Не е далеч времето, когато ще ни има на картата, но отвъд табелата няма да е останал нито един човек. И този процес ще се развива с главоломна скорост, ако не се случи децентрализацията. Обидно е да си кмет и да се молиш за моливи и химикалки. Кметът трябва да има бюджет и да носи отговорност за селото си”, заяви Христов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Великотърновските депутати от ГЕРБ: Хората в Стражица искат инж. Детелина Борисова за кмет

Инж. Детелина Борисова ще продължи проекта за саниране на многофамилните сгради в Стражица, а така домакинствата ще имат по-малко разходи...

Затвори