Share

Лазарки нарекоха за здраве и берекет в Община Лясковец

петък, 19 Апр., 2019, 13:43ч.


IMG_6329 IMG_6332IMG_6324 IMG_6334

В навечерието на Лазаровден и Цветница малки моми от НУ „Цани Гинчев”, с ръководител учителката Мариела Терзиева, гостуваха при кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова. С най-красивите лазарски песни, с най-милите детски усмивки, с трогателно вълнение, децата прекрачиха прага на Общината. Прекрасни в своите народни носии, грейнали в пролетни усмивки, децата рецитираха, пяха и танцуваха и наричаха за здраве и берекет. Заедно с тях априлското слънце грейна в Общината и заля всички с пролетно настроение.

Децата за пореден път доказаха колко добре познават народните традиции по Лазаровден, обичат тези пролетни момински танци и ги изпълняват с радост. Нагиздените и прекрасни малки моми винаги са добре дошли в общинската сграда. Всяка година любезните домакини ги посрещат с лакомства и много радост, а те от своя страна с талант и познания успяват винаги да впечатлят служителите на администрацията, поднасяйки обредния си ритуал, посветен на затоплящото се време, разцъфналите дървета, за здраве на стопанина, за плодородие и берекет на всички. Кметът д-р Гецова им благодари от името на своите служители за поднесения пролетен поздрав и за щедрите наричания, като им пожела весели Великденски празници и слънчево настроение.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Фиданка от Гранитския дъб ще бъде засадена в средновековната църква „Св. Иван Рилски“ под Царевец

Фиданка от най-старото дърво в България, Гранитския дъб, ще бъде засадена в двора на средновековната църква „Св. Иван Рилски“ под…

Затвори