Share

Кучета разкъсаха възрастна жена, тя почина от раните си!

петък, 20 Ян., 2017, 15:47ч.


IMG_0228

Три кучета, едно от които – питбул, нападнаха и жестоко разкъсаха 85-годишна жена вчера в Козловец, която почина от раните си.

Жeнaтa живeeлa caмa в къщaтa cи. Вчepa oкoлo 17,00 ч. Гина Боярова излязлa нaвън кpaй дoмa cи. В тoзи мoмeнт я нaпaднали oзвepeлитe кучета и я paзкъcали живa. Стapицaтa e викaлa зa пoмoщ, нo дoкaтo cъceдитe й ce пoявят, тя вeчe e билa мъpтвa.

Районната прокуратура в Свищов  образува досъдебно производство във връзка със случая. Произшествието е посетено от дежурния прокурор и от дежурна оперативна група при РУ на МВР – Свищов.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установена самоличността на собствениците на питбула и едно от кучетата. Това са П. К. и В. К. от същото село. Двамата са задържани за срок от 24 часа.

Две от кучетата са заловени и закарани в приют в Свищов, продължаваше издирването на питбула. Днес и питбулът бе заловен и отведен в приют.

Разпоредбата от НК, по която е образувано делото, предвижда наказателна отговорност за всеки, който не полага достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор и в резултат от това е последвала смърт.

Работата по случая продължава.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Състоянието на местния трудов пазар в Свищов

СЪСТОЯНИЕТО НА МЕСТНИЯ ТРУДОВ ПАЗАР ПРЕЗ  ДЕКЕМВРИ 2016  ГОДИНА в Община Свищов     През месец декември в община Свищов…

Затвори