Share

Курс “Да живееш дизайна си” предлага изготвяне на разширена личностна характеристика

четвъртък, 20 Апр., 2017, 18:50ч.


18012871_1508524569167439_750071335_o

На 21, 22 и 23 април ще се проведе курс “Да живееш дизайна си”, който се организира за първи път във В. Търново по инициатива на „Хюмън Дизайн България“ и „Paragon HD“ . Участие ще вземе Алокананд Диас, който е международен преподавател и директор на испанското училище по Хюмън Дизайн. През тези три дни ще се проведат лекции и всеки записал се ще има възможност да му бъде изготвен личностен разширен анализ, който изчислява уникалните аспекти от индивидуалността му.

Индивидуалният анализ става с максимално точна информация за дата и час на вашето раждане, които се вкарват в компютърен софтуер за изчисление на личностната ви карта, която представлява една графика. Тя показва на анализатора какво прави конкретния човек различен от всички останали. Хюмън дизайн събира в себе си най-старите познати науки до момента – астрология, И Дзин, системата на чакрите, генетика, квантова физика и цялата информация, която може да се изведе от тях излиза под формата на една единствена графика. Тази графика съдържа уникална информация, касаеща единствено и само вашата личност.

Диас обясни, че Хюмън Дизайн ни разкрива слабостта на нашия ум, който се опитва да разбере истината. Защото когато се опитате да разберете истината през ума си, тя остава една мистерия. При срещата си с основателя на Хюмън Дизайн – Ра Уру Ху, който полага началото на това учение през януари 1987, Диас разбирал, че Хюмън Дизайнът представлява карта към самия себе си. „Няма гуро, или някой да ти каже как, кога и къде да отидеш. Тази карта идва с нейните инструкции. Това е изключително индивидуален анализ, който се отнася единствено и само за конкретния индивид, защото разкрива истината за неговия живот, пътя, който трябва да извърви и каква личност е той самият“, разказва Диас.

“Хората винаги първо премислят, а после извършват действието. Ние сме мисловни същества и в повечето случаи ние сме контролирани от нашия ум. Но ние не можем да контролираме него”, казва Диас и добавя, че това учение учи да не се вярва на ума, “защото умът ви не е ваш, това е колективно съзнание и има много малко индивидуалност в него, но тялото е абсолютът. Затова Хюмън Дизайн казва, че всичко е в тялото…умът е част от  много други функции на човешкия организъм и той не е шефът. С други думи – аз имам ум, но аз не съм умът, аз съм човешко същество и съм много повече от това, което мисля”, обясни испанецът.

Системата на Хюмън Дизайн е механична структура, която обяснява как работи човешкият усет и разбиране за света, какво прави един индивид различен от другия и какво кара вашия ум да бъде заинтересован в различни неща. “Всички умове се интересуват от едно и също нещо – какво ви кара да се страхувате. Ако се страхувате от любов, вашият ум ще бъде обзет с мисли за любов. Ако се страхувате от чувства, умът ви ще е обсебен от с мисли за тях…С други думи, този еднороден човешки ум се задвижва от страха”, добави Алокананд Диас. Той разясни, че ние сме обучени да мислим като другите, да не се съобразяваме със собствените си чувства и по този начин ние се идентифицираме с условията около нас.

„Ние страдаме от дейността на нашия ум, защото не разбираме истината за това как сме програмирани да живеем този живот. Тъй като зад всяка фиксация на ума има един наш недостатък. Всички се раждаме много беззащитни и чувствителни в една среда, която не винаги ни подпомага и подкрепя. В тази среда умът се учи да се грижи и да защитава себе си и по този начин създава вашето отношение към различни неща, които управляват живота ви“, каза Диас и допълни, че винаги обяснява на хората, че техният мозък изкривява възприятията им.

Той разказа, че тази система представя един експеримент, който казва че нашият ум, работи по определен начин, но ние сме много повече от този ум. „Умът не е проблем, не е врага. Той става нашият най-лош враг, когато започва да ни командва. Когато оставите вашият ум да ви наставлява, тогава се получава изкривяване, защото той вече не ви познава. Умът ви знае вашите страхове и така никога не разбирате, че вие сте по-големи от своите страхове, защото мозъкът ви казва кои са те. Така че може да научите, че страхът не е проблем, управлението на страха е проблемът, че не емоциите са проблемът, а тяхното управление. Напрежението и стреса не са проблем, това е животът, проблемът е как ги насочваш и управляваш. Любовта не е проблем, това, което мислите за нея е. Когато се опитате да намерите любов в ума си, няма да я намерите там, защото умът превръща любовта в идея, в мнение, в метафизична концепция. Съмнението и въпросите не са проблем, те са белег на интелигентност, но трябва да знаете кои въпроси са важни за вас. Учете се как да се радвате на ума си, как да обичате себе си, как да обичате страховете си, да ги разбирате, да знаете кога страхът го има, за да ни защити и че той е алармена система, а не проблем. Той става проблем, когато се опитате да се справите с него в ума си. Страхът в тялото е здравословен, страхът в ума ви е филм на ужасите. Всичко е много логично, защото е базирано на чиста механика“, разясни Диас.

Този тридневен курс ще протече в много разговори и допълнителни обяснения и беседи. Посетителите ще могат да се запознаят по-обстойно със системата Хюмън Дизайн и да намерят отговор на редица техни въпроси, касаещи личностното им и духовно развитие.

Курсът и изготвянето на индивидуален разширен анализ са платени. Желаещите могат да намерят повече информация за събитието тук.

Михаела ДАВИДОВА, сн. авторката

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
46 фолклорни групи от цяла България ще се надиграват във В. Търново

46 фолклорни групи от цяла България ще се надиграват във Велико Търново през уикенда. В Старата столица ще се състои…

Затвори