Share

Кризисният щаб в Община В. Търново изготви план за действие

петък, 20 юни, 2014, 12:30ч.


20140221_isfcdeumpm

Кметът Даниел Панов свика отново кризисния щаб в 10.00 часа за изясняване на текущото състояние в града и населените места, и вземане на решения за спешни спасителни, ремонтни и дейности по овладяване на възникналото бездствено положение през изминалата нощ.

Бяха докладвани всички засегнати участъци, нарушена инфраструктура, затлачени и затрупани с наноси мостове и райони. Все още няма достъп до село Габровци, заради прекъсването на пътя откъм гр. Килифарево, пороят е отнесъл една улица в с. Плаково и три мостове-минушки в с. Миндя, частично е разрушен моста в с.Нацовци. В гр. Дебелец наводнението е поразило близо 2030 дка площ , разрушена е част от оградата на каменния мост, близо 300 къщи за засеганти. Няма пострадали и бездстващи хора към този момент. Организираната налична техника работи с пълен капацитет. Възстановено е електрозахранването в Квартал „Асенов”, ул.”Григорий Цамблак”, с. Вонеща вода.

Към 14.00 часа днес кметът, с помощта на лично ангажирали частни фирми организира раздаването на подкрепящи храни и напитки на евакуираните и бедстващи хора в районите на Килифарево, Дебелец, ул.”Крайбрежна”, ул.”Григорий Цамблак”, Асенова махала, кв. „Чолаковци”.

Кметът Даниел Панов разпореди организирането на поетапно почистване на всички затлачени и засегнати от дървета и наноси мостове още днес, със съдействието и на частни фирми, които предложиха на кмета помощта си и той им благодари лично. Започва почистването на мостовете в града на ул. „Димитър Найденов”, в кв. „Чолаковци”, Дълга лъка , както и в населените места Дебелец, Килифарево където ще се изкарва и наслагалата се тиня от къщите.Извършено е наблюдение на трафопостовете в Килифарево, Дебелец и Габровци.

По молба на кмета на общината чрез РИОСВ бе подаден сигнал към Басейнова дирекция за наблюдение на часните язовири, намиращи се в застрашените райони, както и контролираното им изпускане. Районна служба „Пожарна безопасност” и в момента работи по препратените от общината сигнали за засегнати къщи и сгради.

Със Заповед на кмета на общината са сформирани съвместни работни групи, комисии и екипи, които ще направят огледи и оценки на всички засегнати райони и населени места.

Не е отменена Заповедта на Кмета Даниел Панов за бедстващо положение в Община Велико Търново. Дежурствата отичащи моментното състояние на реките и водните басейни ще продължат до 25.06.2014 г. включително.

Следващото заседание на Кризисният щаб е насрочено за 16.00 часа. Сигнали подължават да се приемат на телефоните на Община Велико Търново 062/ 619 102 и 062/ 619 119

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Обстановката започва да се нормализира

Нормализира се обстановката в област Велико Търново след снощните проливни дъждове, съобщиха от Областна управа. Към 6:00 ч. тази сутрин…

Затвори