Share

Криско, Тита, Веселин Маринов, Графа и 3D Мапинг шоу за празника на Г. Оряховица

вторник, 15 май, 2018, 14:24ч.


IMG_0762
Куп интересни изяви предстоят за празника на Горна Оряховица. Т.г. се навършват 150 години от основаването на Община Г. Оряховица и събитията са много, от различни сфери, съобщи кметът инж. Добромир Добрев. На 21 май първата проява е концерт на група Б.Т.Р. На 23 май е лятното турне “Happy Ehergy tour” с участието на Криско, Тита, Михаела Филева и др. На 24 май е честването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, а вечерта – тържественото шествие на абитуриентите.

Веселин Маринов ще изнесе концерт на 25 май от 20 ч., а на 27-и – Николай Манолов, балет “Дежа вю” и Леа Русева. На 28 май по традиция е Ден на поклонение пред героите от Априлската епопея, а вечерта – тържествена заря-проверка.

Същия ден е и откриването на обекта “Детски кът”, като церемонията е от 16 ч. и на нея ще присъстват регионалният министър Николай Нанков, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и председателят на НСОРБ инж. Даниел Панов.

Самият празник на Горна Оряховица е на 29 май и започва в 11 ч. с тържествена сесия на Общинския съвет и представяне на удостоените със звания и награди. В 12 ч. е началото на фестивала “Улицата”, а от 20 ч. вечерта е празничният концерт с участието на Десислава Златева, Любо Киров и Влади Ампов – Графа.

Кулминацията ще бъде 3D Мапинг шоуто, което е изцяло обновено, с интересен сценарий и продължителност две минути. След него са празничните илюминации.

На 1 юни е конкурсът “Нова музика”, както и детска фиеста за празника на детето, а на 2 юни е Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Традиционният Празник на горнооряховския суджук т.г. ще бъде от 8 до 10 юни (за него четете отделно). “Програмата е конструирана така, че да отговаря на различните възрастови сегменти”, заяви зам.-кметът Йорданка Кушева.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Затварят пътя през Арбанаси от 30 май

От 30 май ще бъде затворен за ремонт пътят през Арбанаси между Горна Оряховица и Велико Търново, съобщи кметът на…

Затвори