Share

Крис напусна покера, но дали това ще е краят на ефект „Мънимейкър“

вторник, 12 ян., 2021, 15:07ч.


46868071_1942027929167999_166525953764229120_o

Няма никакво съмнение, че в последните 17 години името на един играч е станало символ на играта покер. От чудодейната му първа победа, до постоянен шампион и лице на повечето фестивали, Крис Мънимейкър е човекът, на когото дължим невероятния бум в покер индустрията от началото на новия век. Благодарение на него безплатни покер игри пробиха в новините и в днешно време, почти всички фенове на хазарта са опитвали късмета си на масата за покер.

Влиянието му може да се сравни с ефекта на пеперудата, чието замахване с крила може да доведе до природно бедствие в другия край на планетата.

Крис Мънимейкър постигна епохална победа през 2003-та година, когато никому неизвестния младеж спечели главното събитие на „Световните покер серии“ и се присъедини към отбора на „ПокерСтарс“.

Благодарение на неговата дейност и световна популярност, много неща се промениха в света на покера. Играта започна да придобива различни размери, а парите от спонсори се увеличиха с десетки милиони. Телевизиите започнаха да излъчват турнирите, а всеки опортюнист си помисли, че има качествата да стане покер милионер. Икономическия бум на покера след 2003-та ни е познат като „Ефектът Мънимейкър“.

След 17 години партньорство, ПокерСтарс и Крис Мънимейкър в края на миналата година обявиха, че прекратяват взаимоотношенията си.

Някой фенове на играта смятат, че няма защо да скърбят за тази загуба и ще запомнят добрите моменти, без да търсят вина в някоя от двете страни и ще се фокусират върху множеството добри неща, произлезе от това партньорство. Те обаче едва ли са гледали видеото, в което Мънимейкър обяви новината с насълзени очи.

„По дяволите, това нарани чувствата ми!“- Призна Крис пред милионите си последователи. Мънимейкър добави и хумористичен пост, в който разяснява, че ще му се наложи да си напише ново CV. – „Писането на резюме се оказа по-трудно, отколкото си мислех. Предишна заетост – стоене по масите. Най-добро качество – да лъжа хората. Едва ли ще спечеля много работодатели.“.

И въпреки, че победата на Мънимейкър на Покер Сериите през 2003-та си оставя най- запомнящия се момент в кариерата му, той няма как да забрави и последвалите 17 години. През професионалния отбор на ПокерСтарс се извъртяха множество шампиони, но Мънимейкър винаги оставаше една от най-ярките звезди.

Постиженията на Мънимейкър са феноменални. Освен невероятната победа през 2003-та, в неговата визитка влизат още няколко милиона долара, спечелени от различни турнири. Освен това, впечатляващата му победа спечели стотици хиляди нови фенове на играта, а според експерти в сферата, покерът никога повече няма да постигне същия бум.

Мънимейкър не просто спечели най-голямото състезание в света, стартирайки от сателитни аматьорски турнири, той отвори вратата за навлизането на милиони аматьори. Крис бързо се превърна в перфектния посланик и завинаги ще остане пример за играчите с малко опит и големи мечти.

Бъдещето на покера е вече в ръцете на новата генерация от играчи. Каквото и да се случи обаче, Крис остави огромно наследство, а покерът няма да бъде същия без него. Той вече е приел това и феновете на играта скоро ще го последват.

Новата година бележи нова ера в покера, която може би ще се окаже още по-вълнуваща. Едно обаче е сигурно, името Крис Мънимейкър ще остане в историята, а работата му през последните 17 години постави солидни основи за бъдещето развитие на играта.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Първостепенната улична мрежа във В. Търново е почистена до асфалт, снегорините работят в кварталите

Главните улици, маршрутите на градския транспорт и подстъпите към здравни, социални и образователни институции са почистени до асфалт. 20 снегорини,...

Затвори