Share

Красимир Гърдев пред учениците от СОУ „Вела Благоева”: „Вие можете да управлявате ЦБА и да бъдете на моето място!”

вторник, 20 Дек., 2011, 23:31ч.


С ученици от гимназията на СОУ „Вела Благоева” се срещна председателят на Надзорния съвет на „ЦБА Асет Мениджмънт” Красимир Гърдев. Гостуването му бе организирано от училищния библиотекар Анастасия Георгиева във връзка с училищната инициатива „Истории от моя живот”. От две години насам СОУ „Вела Благоева” провежда срещи на учениците си с изявени професионалисти от различни области – предприемачи, мениджъри, лекари, политици, учени, общественици, актьори, военни и др. Целта на училището е младите хора да придобият преки впечатления за различни професии и занятия чрез споделен опит. СОУ „Вела Благоева” предлага профил „Предприемачество и бизнес” и работи по програмите на „Джуниър Ачийвмън България” от подготвителната група до ХII клас. Повече от 160 ученици от общо 600-те на търновското школо се обучават по програмите по икономика на българо-американскита образователна организация.

„Вашият път е плуване”, сподели пред учениците Красимир Гърдев. „Моят съвет към вас са трите О-та. Огромен опит, огромно образование и това, което ще дойде след това е огромна сума пари. Но това е третото О, не го слагайте като първо, защото никога няма да се случи.  На първо място са огромните знания. Накрая следва успехът, но успехът не са парите. Успехът е да увлечеш хора, да увлечеш съмишленици, които ти вярват. Тези 1300 човека, които днес работят в CBA ни вярват. Защото и в криза трябва да сме заедно. Когато сме добре – пак трябва да сме заедно. Няма успешни индивидуални играчи.”

„Силните хора предизвикват събитията, слабите ги изчакват”, заяви пред притихналата аудитория създателят на CBA. „В бизнеса има много правила, ще ви споделя някои. Акула не напада друга акула. Освен ако не е болна. Акулите се хранят с други риби, по-малки от тях. Казвам ви го, защото вие сте хората на България, които могат да ни помогнат да не се хранят с нас. Това е единствената възможност да се запазят българските производители.”

Преди срещата си с гимназистите Красимир Гърдев разгледа коледния базар на учениците от начален етап и закупи много подаръци, изработени от сръчните малчугани. След като отговори на всички ученически въпроси, управителят на CBA лично раздаде свои визитки на учениците. 30-те от тях с най-малко неизвинени отсъствия получиха и коледен подарък – клиентска карта на веригата, заредена с точки за пазаруване на стойност 5 лв. и талон за подарък за още един.

Красимир Гърдев бе поканен от учениците за консултант на училищната учебна компания „Виктория” и се съгласи на драго сърце. „Втората ми дъщеря се казва Виктория, призна той, ще работя с вас с удоволствие”.

Срещата приключи с бурни аплодисменти и предизвикателство към младите хора. „Предлагам ви конкурс за бизнес идея. Опишете я. Първото място ще подкрепя и ще го финансирам. Представете си го, мечтайте и опишете мечтата си. Зависи само от вас”, хвърли ръкавицата Красимир Гърдев.

„Всеки един от вас един ден може да бъде част от ЦБА и да управлява дружеството. Да бъде президент.  Но на всяка позиция, на която се намирате, трябва да работите така, все едно това е вашата фирма. Ако работите като чистач, трябва да го правите така, все едно това е вашата фирма за чистота. Ако продавате сирене – сякаш това е вашия собствен щанд. Ако сте управител – все едно сте собственик на цялата компания.”

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Коледно Кулинарно шоу подготвят учениците от ПГТ „Д-р Васил Берон” и Сентрал Мол

На 22 декември от 17.30 ч. посетителите на Сентрал Мол - В. Търново ще имат възможността да се насладят на…

Затвори