Share

Козаревските певици със златен медал от „Авлига пее”

понеделник, 29 май, 2017, 11:34ч.


avliga pee

Проведе се 13-и национален събор надпяване „Авлига пее“, посветен на именитата българска певица Мита Стойчева. Организатори на събора са Община Полски Тръмбеш, кметство Обединение и читалище „Мита Стойчева 1900”. Тази година в надпяването в Обединение се включиха над 300 групи самодейци от цялата страна. Нашите певици от козаревската група, която носи името на събора, се представиха блестящо и грабнаха златен медал от фестивала. Всяка година нашите самодейки участват в Обединение и печелят награди. Групата за народни песни „Авлига” при козаревското читалище „Земеделец-1899” и пенсионерския клуб „Здравец” и техният ръководител Аспарух Костов и този път обраха овациите на публиката и журитетната комисия. По традиция председател на журито е проф. Тодор Киров – декан на факултет „Музика, фолклор и хореография” в Музикалната академия за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а членове са проф. Милчо Василев – ректор на Музикалната академията в Пловдив, етномузикологът доц. д-р Венци Димов – автор и водещ на предаването „Фолкмагазин” по Дарик радио и известният български гъдулар Димитър Лавчев.

По регламент всички участници се представят с две песни, като поне едната трябва да бъде от репертоара на Мита Стойчева. Във всички възрастови групи се присъждат награди. Призът „Мита Стойчева” се дава в три възрастови групи – за индивидуални изпълнители до 20 години, за индивидуални изпълнители над 20 години и на певчески състав. Нашият състав заслужено грабна златото и за поредна година представи общината ни на много високо ниво в този престижен форум.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Деца и младежи от социалните услуги дефилират с модни еко тоалети

Деца и младежи от центровете за настаняване от семеен тип, както и от останалите социални услуги на територията на Велико…

Затвори