Share

Кой беше Петър Христов?

понеделник, 8 ян., 2018, 13:33ч.


IMG_9694
Петър Христов е роден на 17 ноември 1968 г. в Силистра, израснал е в Самоводене. Възпитаник е на средното сержантско военно училище в Горна Оряховица и на Висшето военно училище във Велико Търново. Завършил е пълния курс на обучение със степен магистър по финанси в Стопанска академия “Д. Ценов” в Свищов. През 2008 г. е удостоен с наградата „Велико Търново” за принос в развитието на града, а през 2009 г. – с на приза „Дарител“ на Националното сдружение на общините.

Петър Христов е в Съвета на директорите и е един от хората, които представляват холдинга „Пропъртис Мениджмънт Груп”. Холдингът обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, финансови и консултанстски компании и е собственик на “Лактима” ЕАД.

През 2013 г. е издигнат от три организации на ГЕРБ за кандидат за депутат, но той си прави отвод като казва, че ще е по-полезен като бизнесмен.

Петър Христов е и един от основните спонсори за лечението на Мануела Горсова, младото момиче, което пострада тежко, след като шампионът по фигурно пързаляне Максим Стависки го блъсна на пътя.

През 2014 г. Петър Христов получава от името на “Лактима” ЕАД специален приз „Скритото добро“ от Столична община. Причината – компанията участва в много инициативи на общината, активно подпомага благотворителната кампания „Нека бъдем по-добри“, а почти всички нейни служители в София са били доброволци при организирането на Фестивала за поп и рок музика в София.

Член е на Съвета на настоятелите на Великотърновския университет и на консултативния съвет към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Активна благотворителна дейност винаги е съпътствала работата на водените от Петър Христов фирми. Семеен, има дъщеря и син.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Убиха Петър Христов!

Неизвестен стрелец уби бизнесмена Петър Христов. Той е прострелян малко след 10 ч. на улица в столичния квартал "Манастирски ливади"...

Затвори