Share

Коледно градче с 25 китни къщички радва великотърновци

неделя, 1 Дек., 2019, 18:51ч.


001

Коледният базар във Велико Търново вече работи. Декемврийската атракция на Старата столица е разположена в парк „Марно поле“ – до края на месеца без прекъсване ще работят 25 китни къщички, които радват жителите и гостите на града. Базарът бе открит в петъчната вечер с много настроение и с изпълненията на талантливите музиканти от „Джуниър бенд“ към СУ „Емилиян Станев“.

Ръчно изработени подаръци, украса за елхата, много сувенири и произведения на изкуството и занаятите, играчки, сезонни стоки, захарни изделия и кулинарни изкушения се предлагат на базара. Всеки може да си закупи също различни видове вино, пелин и деликатеси от месо, обясни управителят на Общинската агенция по туризъм Борислав Йорданов.

002

В коледната поща малчуганите могат да пуснат своите писма до белобрадия старец. Специален календар ще отброява дните до Рождество Христово.

Всяка събота на сцената ще гостуват талантливи великотърновчета – певци, музиканти и танцьори. За забавление на децата са монтирани виенско колело и различни видове въртележки.

Благотворителните инициативи по традиция отново ще са част от базара – специална къщичка е отредена за благотворителна изложба на социалните услуги „Ние можем XIII“. Ръчно изработени сувенири, играчки за елхата, картички и много подаръци са сред изделията, които великотърновци и гостите на града могат да изберат.

През целия месец дарения ще набират и от сдружение „Приятели на животните ВТ“. Благотворителна кампания на 8 декември организира и фондация „Искам бебе“. Коледният базар е инициатива на Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов”.

003

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Нови улици, детски площадки, паркоместа и стълбищни ремонти да залегнат в Инвестиционната програма, предлагат от ГЕРБ

Продължава подобряването на градската среда във В. Търново. И в предходния мандат, и по време на предизборната кампания, поехме ангажимента...

Затвори