Share

Коледният базар във Велико Търново отваря врати на 27 ноември

петък, 13 Ное., 2020, 12:10ч.


Коледен базар ВТ

На 27  ноември, петък, отваря врати Коледния базар във Велико Търново. За да се избегне струпването на хора и да се осигури социална дистанция базарът тази година ще е с две локации – в централния парк  „Марно поле“ и на Самоводската чаршия.

За първи път, като коледна звезда в короната на празничния Търновград, ще грейне Архитектурно-етнографски комплекс „Самоводска чаршия“. Над Улицата на занаятите ще блеснат пищни светлини и през целия декември ще се носи уханието на греяно вино с канела и топли коледни сладкиши. 12 къщички-павилиони ще се пълни с ръчни изработени подаръци и произведения на художествените занаяти, кулинарни изкушения, вина, пелин и месни деликатеси. В своите ателиета специални подаръци за Коледа ще предлагат и талантливите майстори-занаятчии от чаршията.

В парк „Марно поле“ по традиция и тази година ще има 25 дървени къщички с богато разнообразие от коледна украса, играчки, сувенири, сезонни стоки, захарни изделия и още много празнични  изкушения.

Под внушителна естествена елха тук ще е Коледната поща, където джуджета ще приемат до 22 декември детските писма за Дядо Коледа. За да се получи отговор от Лапландия писмата трябва да са с обратен адрес, съветват помощниците на белобрадия старец. За малките посетители много забавления до края на годината ще има в детския атракцион с виенско колело и въртележки.

В една от къщичките ще е благотворителната коледна изложба-базар „Ние можем ХIV“ на ръкоделия, сувенири, картички и рисунки, изработени от потребителите на социални услуги от Община  Велико Търново.

В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, когато доброто се оценява и възнаграждава с дарове, на базара по традиция ще се проведат и няколко благотворителни кампании.

Коледният базар се организира от Община Велко Търново и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“ и ще бъде отворен всеки ден от 10,00 до 20,00 часа до 31 декември 2020 г.

При провеждането му ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки.

 

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Строят новата сцена на Летния театър във Велико Търново

Започва изграждането на новата сцена на Летния театър в парк „Марно поле“. Тя ще е покрита и ще придаде завършен...

Затвори