Share

Кметове на населени места от общините Павликени и В. Търново проведоха общо заседание

четвъртък, 19 Окт., 2017, 12:56ч.


pavlikeni

Съвместно заседание проведоха членовете на Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра – 2001“ от община Велико Търново и Сдружението на кметовете от община Павликени.
Местните управници се срещнаха в с.Арбанаси и обсъдиха различни теми от работата им. В срещата участва и зам.-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Кметовете се обединиха около предложението в инвестиционната програма на Община Велико Търново за 2018 г. да бъдат заложени средства за ремонт на 3 км от пътя Ресен – Паскалевец. Те са единни и в позицията си, че кметовете на населени места с над 100 жители трябва да бъдат избирани. Управниците коментираха и охраната на населените места като изразиха желанието си да се осигури постоянно присъствие на полицейски служители в селата.

От 2004 г. са създадени работни отношения между двете сдружения, припомни Антон Антонов, председател на павликенските кметове. „Благодарение на опита на колегите ни от Велико Търново създадохме пенсионерските клубове във всяко от нашите населени места. Научихме от тях и въведохме практиката да имаме озеленители към кметствата. Доволни сме и от съдействието на двамата общински кметове – инж. Емануил Манолов и инж. Даниел Панов“, каза Антонов.
Двете сдружения ще продължат разменните си визити и през 2018г.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Парламентът намали таксите на съдебните изпълнители, длъжници вече няма да бъдат съдени без да знаят

Народното събрание окончателно прие промените в Гражданско-процесуалния кодекс, свързани с дейността на частните съдебни изпълнители. С тях повече няма да…

Затвори