Share

Кметове и експерти от Молдова се запознаха с управлението на отпадъците в община В. Търново

сряда, 5 окт., 2016, 17:51ч.


m1

Делегация от Молдова посети Велико Търново, за да се запознае с процесите по интегрираното управление на отпадъците на територията на общината. Групата от 43 кметове, политици на местно ниво и експерти в различни институции бе приета от заместник-кмета проф. Георги Камарашев. Заедно те посетиха новото регионално депо край с. Шереметя и проведоха работна среща в Община Велико Търново.

Гостите от Молдова видяха на място как функционира една от най-съвременните в България системи за управление на твърди битови отпадъци. Тя бе изградена по европейски проект за 33 милиона лева и обслужва общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Елена, Стражица и Златарица.

По време на работната среща проф. Камарашев запозна чуждестранната делегация с историята, съвременния профил и икономиката на община Велико Търново, както и с управленската структура в местната администрация. Представена бе и подробна информация за новото регионално депо. Обсъдени бяха също въпроси, свързани с формирането на таксата за битови отпадъци, законодателството в сферата на опазването на околната среда и бъдещите инвестиции в тази област

Гостуващата група включва кметове на общини и населени места, експерти от министерствата на околната среда и на регионалното развитие и строителството в Молдова, представители на агенции и общински предприятия, работещи в сферата на управлението на отпадъците и опазването на околната среда.

.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
40 учени от България, Франция и Русия идват за конференция във ВТУ

На 6 октомври 2016 г. ще се проведе Юбилейна международна научна конференция на тема “Приложение на конституционните принципи в публичното...

Затвори