Share

Кметът на село Овча могила бе на учебно посещение в Страсбург

вторник, 12 юни, 2018, 12:53ч.


35078593_2154565564584091_7623098352288137216_n
Пътуването е награда за отличените иновативни практики от Съвета на Европа
На 4 и 5 юни беше организирано учебно посещение в Страсбург за победителите в българското издание на Програмата за най-добра практика в местното самоуправление. В делегацията бяха включени представители на шест общини, на които е присъдена награда от Съвета на Европа за иновативни политики.

Община Свищов получи втора награда за описанието на иновативната за България практика: „Кризисен център към кметство Овча могила, община Свищков“ и беше представлявана на посещението в Страсбург от Нели Великова – кмет на с. Овча могила и пряк ръководител на Кризисния център.

Делегацията беше приветствана от г-жа Юта Гуцков – директор на Департамента по добро управление към Съвета на Европа и г-жа Силвия Иванова от Център за експертиза в местното самоуправление.

Проведени бяха срещи в Конгреса на местните и регионални власти, в отдел „Гражданско общество“ и в Европейския съд по правата на човека. Делегацията се срещна с дипломати от Постоянното представителство на Република България в Страсбург, запозна се с Програма „Интеркултурни градове” и разгледа Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и Конгреса на Съвета на Европа.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Първата китара на вашето дете: Кога, каква и защо

Ако детето ви вече посещава уроци по китара, значи е настъпил моментът за избор на инструмента Децата проявяват своите интереси…

Затвори