Share

Кметът на Павликени прие дарение от Холандия за общинската болница

сряда, 2 Авг., 2017, 15:23ч.


20615217_1851288058221131_2104943739_o

За пореден път фондация от Холандия направи дарение за МБАЛ-Павликени. Медицинските уреди и оборудването за детски стаи пристигна в лечебното заведение днес и беше прието от кмета на община Павликени инж.Емануил Манолов и директора на МБАЛ д-р Ренета Кръстева. Дарението е инициатива на Ана Илиева – българка, която работи в Холандия.

Община Павликени съдейства за транспортирането на дарените предмети от Холандия. Полученото оборудване включва 30 нощни шкафчета с масички, 2 машини за миене на коридори, голямо количество дезинфектанти, 220 комплекта работно облекло, чаршафи, шалтета, 150 дюшека, колички, столове, маси, шкафове, два хладилника, два телевизора, памперси и много други предмети.

На празника на град Павликени тази година Ана Илиева беше удостоена с едностранен плакет за цялостната й добротворческа и благотворителна дейност в общината. От 2009г. тя живее и работи в Холандия, а от 2010 г. се е посветила на благотворителност. С нейна помощ училища, болници и социални домове получават помощи. С нейна помощ през миналите години МБАЛ – Павликени получава дарения на обща стойност над 74 хил. лв. Дарения прави и за Дома за стари хора в с. Караисен и Комплекса за социални услуги в Павликени.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В. Търново посрещна световната седмицата за кърменето с пикник за кърмачета

Десетки майки, заедно с техните деца и близки се включиха в пикник за кърмачета, който бе организиран във Велико Търново.…

Затвори