Share

Кметът на община Павликени проведе работна среща в Руския културно-информационен център в София

вторник, 6 Дек., 2016, 18:08ч.


15293237_1183593385053765_2044448013_o

В Руския културно-информационен център в София се състоя работна среща на представителя на Россътрудничество за България и ръководител на центъра – Павел Журавльов и кмета на Община Павликени Емануил Манолов.

Двамата обсъдиха изпълнението на съвместни дейности и проекти, насочени към развитието на руско-българското приятелство и взаимно сътрудничество.

Инж.Манолов информира за каузата на инициативен комитет за създаване и поставяне в град Павликени на паметник на генерал Гурко в чест на 140-та годишнина от края на Освободителната война от 1877-1878.

Павел Журавльов заяви, че към днешна дата представителството на Россътрудничество в България е започнало проекти като “Мобилният библиотеката на Руски” и “Открита арт сцена в прохода Шипка”. Мобилната библиотека с руска литература ще гостува за един месец в Павликени, договориха събеседниците.

По време на срещата, двете страни изразиха готовност за съвместно сътрудничество за установяване на побратимяване между градовете Павликени и Стародуб.

В края на срещата инж.Манолов и г-н Журавльов се договориха да продължат развитието на допълнителни въпроси на сътрудничеството за развитие на двустранните връзки. По покана на руската страна любителският театрален колектив към НЧ „Братство-1884“ ще изнесе свой спектакъл в Дома на руската култура в София.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
7-годишната Теодора Стоянова от студио „ЕЛИТА” втора на конкурс в Загреб

Теодора Стоянова от музикално студио „ЕЛИТА” с вокален педагог Петя Василева спечели второ място на Международния музикален конкурс „Вълшебната флейта".…

Затвори