Share

Кметът Генчо Генчев представя Свищов на Европейската среща на високо равнище в Букурещ

четвъртък, 14 Мар., 2019, 13:09ч.


1
По покана от председателя на Европейския комитет на регионите Карл-Хайнц Ламберц кметът на Свищов Генчо Генчев ще вземе участие в 8-та Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете, която ще се проведе на 14 и 15 март в Букурещ, Румъния.

Срещата ще се проведе сградата на Парламента в Букурещ под мотото „За (Нова) Европа“ и ще бъде едно от най-важните събития по време на Румънското председателство на Съвета на ЕС. На нея се очаква местните политици заедно да обсъдят изискванията и предложенията на градовете, и регионите за бъдещето на Европейския съюз.

Като един от 100-те млади изборни представители на Срещата на върха, кметът на Свищов ще вземе участие в дебатите днес от 11.45 ч. и ще представи своя район, реализираните проекти и очакванията към ЕС.

Събитието е най-мащабната инициатива на Европейския комитет на регионите (КР), провежда се на всеки две години, като целта му е дебат между повече от 500 местни и регионални избрани представители, и лидери от целия Съюз по актуални теми от дневния ред на Европейския съюз.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Задържаха двама мъже за палеж на автомобили

Тази сутрин при специализирана полицейска операция служители на ОДВР - В. Търново задържаха двама мъже в Лясковец. Предстои да се…

Затвори