Share

Кметът Генчо Генчев награди с почетен знак на Община Свищов европейския медалист Делян Илиев

четвъртък, 26 май, 2016, 14:40ч.


1

С почетен знак на Община Свищов бе награден европейският медалист по бойно самбо Делян Илиев. Той бе поканен в кабинета на кмета Генчо Генчев, който го поздрави за големия успех.
Самбистът извоюва бронзов медал от шампионата на Европа, който се проведе от 13 до 15 май в Казан, Русия. Повече от 300 състезатели от 35 държави взеха участие в първенството. Делян Илиев се състезава в една от най-равностойните и оспорвани категории – до 68 кг и успя да се класира трети на континента.

Специално за подготовката и участието в състезанието Общински съвет – Свищов отпусна на Делян Илиев финансова помощ от 600 лева. Самбистът благодари за оказаното му съдействие и разказа на градоначалника как е протекло състезанието.

Кметът пожела на Делян Илиев още много успехи, с които да прославя Свищов и България и подчерта, че и занапред Община Свищов ще направи всичко възможно да подкрепя развитието на талантливите си спортисти.

На срещата присъства и треньорът на СК „Джудоспорт“ Севдан Златанов, с чиято помощ Делян Илиев проведе голяма част от подготовката си за Европейското първенство.
През август за Делян Илиев предстоят квалификации за участие в Световно първенство, което ще се проведе тази есен в България.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Огнено шоу и атрактивен парад в програмата за „Орел на Дунава” в Свищов

Дванадесетото издание на Фестивала на античното наследство „ОРЕЛ НА ДУНАВА“ ще се проведе от 10 до 12 юни 2016 г.…

Затвори