Share

Кметът Даниел Панов откри учебната година във великотърновския филиал на Медицински университет – Варна

понеделник, 18 Сеп., 2017, 13:32ч.


MU

Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи тържеството за новата учебна година във великотърновския филиал на Медицински университет „Д-р Параскев Стоянов“ – Варна. Над 45 първокурсници ще се обучават за медицински сестри и акушерки, а общият брой на студентите вече надхвърля 120.

Филиалът бе открит през есента на 2015 г., по инициатива на Даниел Панов. Така в Старата столица бе възстановена възможността за висше образование по здравни грижи, прекъснато през 2007 г. със закриването на бившия Медицински колеж, по решение на тогавашната изпълнителна власт.

MU4

В приветствените си думи Даниел Панов подчерта, че професиите медицинска сестра и акушерка са сред най-отговорните и са свързани с проява на висока хуманност от страна на практикуващите ги.
„Благодаря на вас, скъпи студенти, че сте избрали Велико Търново и България, за да получите своето висше образование по здравни грижи. Тук ще получите знания, ще работите с доказани преподаватели и ще практикувате при най-добрите лекари. Изберете нашия град, изберете нашата държава, за да се реализирате професионално. Влагайте всичко от себе си – така ще бъдете силни, за да преодолявате трудностите, ще бъдете удовлетворени от резултатите и ще бъдете мотивирани в обучението и работата“, обърна се кметът към младите хора. „И като кмет, и като председател на Националното сдружение на общините ще полагам всички усилия, за да бъдат вашите професии достойно оценени и заплатени“, каза още Даниел Панов.

Студентите и гостите бяха поздравени от директора на филиала Диана Димитрова, от представители на държавни институции и съсловни организации, общински съветници, лекари и др. Доброто партньорство между Община Велико Търново, МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и МУ „Д-р Параскев Стоянов“ позволи на студентите да практикуват в здравни заведения, под ръководството на опитни лекари.

MU1

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
1.5 г. затвор за бягство от ареста, след споразумение с Районна прокуратура

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново 39-годишен мъж е осъден за бягство от ареста…

Затвори