Share

Кметът Даниел Панов инспектира ремонтите на инфраструктурата в Старо Търново

четвъртък, 14 юни, 2018, 11:32ч.


2 (11)

Кметът на Велико Търново Даниел Панов инспектира изпълнението на строителните дейности по редица улици в старата градска част, включително „Гурко“, „10 февруари“, „Читалищна“, „Силвестър Пенов“, „Шейново“, „Максим Райкович“. Представителите на фирмата изпълнител и на строителния надзор увериха, че планираните срокове се спазват, а редица участъци вече са с положени нови настилки. Строителството трябва да приключи до края на годината.
„Старият град е лицето на Велико Търново, а контролът върху изпълнението на дейностите е ежедневен. Където бъдат констатирани нередности, те са отстранявани в най-бързи срокове.

Подобно по мащаба си строителство в старата градска част не се е случвало от 50 години. Със сигурност работата по инфраструктурата води до временни затруднения. Нека обаче бъдем търпеливи – всичко е за по-добрия облик на Велико Търново, по-добрите условия за живот, бизнес, туризъм и за запазване на автентичния вид на Стария град“, коментира Даниел Панов.
В огледа на строителните дейности участваха също заместник-кметът проф. Георги Камарашев и директорът на строителната дирекция инж. Динко Кечев. Ежедневно те следят за качественото изпълнение на проекта.

Обновяването на 38-е улици и площади е част от големия проект на общината „Привлекателна и съхранена автентична градска среда в град Велико Търново“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Включени са следните дейности – реконструкция на улични настилки, тротоари, пешеходните алеи, стълбища, монтиране на нови елементи на градското обзавеждане /парапети, пейки, кошчета за смет, енергоспестяващо улично осветление/, озеленяване и залесяване. Същите дейности са заложени за инфраструктурата в квартал „Чолаковци“, както и за пешеходната алея между жилищния комплекс и кв. „Бузлуджа“. Общата стойност на инвестицията е 11 милиона лева.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
За втора поредна година „Звездна нощ над Царевец”

За втора поредна година жителите и гостите на старата столица ще имат възможност да се докоснат до необятността и красотата…

Затвори