Share

Камен Костадинов напусна парламента

петък, 21 Апр., 2017, 11:56ч.


IMG_4270

Дългогодишният депутат от ДПС Камен Костадинов напуска парламента. Това обяви самият той в кулоарите на Народното събрание. Костадинов се оттегля от депутатското си място в едва третия ден от началото 44-тото НС.

Той обяви, че иска да даде “личен пример”, от който колегите му да се поучат. Костадинов допълни, че ще остане част от ръководството на ДПС.

Причината за решението на Костадинов е влизането в парламента на вече бившия му колега от ДПС Ангел Исаев, който се превърна в първия независим депутат в това НС. На предварителните парламентарни избори в края на март Костадинов беше водач на листите на движението във Велико Търново и Бургас.

От крайморския град за депутатско място от ДПС се пребориха Костадинов и Ангел Исаев, а първият отстъпи мястото си във Велико Търново.

Исаев беше девети в листата, но получи втората позиция благодарение на преференциалния вот и феномена “15/15”, в този случай – “9/9”. Позицията на Исаев съвпадаше с номера на ДПС в бюлетината. Впоследствие той отказа да се съобрази с партийно решение избраните с преференции да се оттеглят. Това доведе до изключването му от партията и неприемането му в парламентарната група.

“Водачът на листата има, освен привилегията да бъде водач, и отговорността за поведението на хората в съответните листи. Смятам, че и отговорността, и примерът се дават лично”, заяви Костадинов. “С този акт искам да дам модел на поведение, да покажа, че политика не се прави само в парламента и че сме част от съответните партии и представляваме колективна роля”, отбеляза той.

“Като всяка партия ДПС има правила, чието спазване е основно задължение на доброволно членуващите в нея. Дейността се ръководи според устава и решенията на съответните партийни органи“, разясни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който заяви, че колегите на Костадинов  разбират решението му.

След Костадинов в бургаската листа на ДПС беше бившия областен лидер Дурхан Мустафа, също от добре познатите представители на движението в предишните парламенти. Той беше изместен от Исаев, но сега би трябвало да влезе в Народното събрание.

Костадинов беше част от последните 4 парламента като член на ДПС. Той е и заместник-председател на партията. За пръв път влиза в парламента през 1999 в 38-то НС. Тогава е част от Обединението за национално спасение.

Костадинов е член на изпълкома на Българския футболен съюз.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Родителска Академия учредиха в лясковско училище

  Начално училище "Цани Гинчев" - град Лясковец учреди своя Академия за родители, чиято мисия е да подпомага процеса на…

Затвори