Share

Как винаги да изглеждате зашеметяващо на снимки

вторник, 30 юни, 2020, 12:02ч.


104770273_3360293537336417_9200887275134862999_o

Съгласете се, че всеки от нас обича да разглежда хубавите си снимки, възхищавайки се от външния си вид, усмивката. Иска ни се всички грозни снимки да изчезнат и никога да не се сещаме за тях. Обърнете внимание на съветите на истински специалисти в тази област и всичките ви снимки ще бъдат наистина великолепни.

Какво трябва да направите преди снимане?

Фотографите отбелязват няколко важни точки, които трябва да вземете предвид непосредствено преди снимките.

Определете коя е “работещата” страна на лицето ви

Внимателно разгледайте буквално от всички страни лицето си и преценете коя страна харесвате най-много. Повечето хора обичат да се гледат, като се обръщат леко настрани.

Намерете перфектната си усмивка

Усмихвайте се пред огледалото. Упражнението е просто, но ефективно. Някои предпочитат лека полу-усмивка, други като цяло изразява тази емоция само с очите си, експериментирайте.

Помислете над визията

Внимателно прегледайте съдържанието на гардероба си. Обърнете внимание на структурните вещи, те винаги изглеждат добре. Откажете се от блясъка на синтетиката, принтовете и кристалите, съветват от hubavajena.bg.

Не забравяйте за грима

Никой не говори за тежък грим. Достатъчно е дори да изгладите тона, да прикриете кръговете под очите, да добавите малко здравословен блясък и да зачервите кожата.

Как да се държите пред камерата

Не само усмивката и изразът на очите определят крайния резултат, но и до голяма степен как ще се държите пред камерата.

Изправете гърба си

Оставете настрана несигурността в гърба и раменете си настрана. Почувствайте как буквално сте издърпани от конец през главата. Това определено ще ви помогне да изглеждате много по-добре.

Демонстрирайте движение

Не забравяйте, че статичното положение на тялото често изглежда тромаво и неестествено. Свийте ръцете, лактите, коленете си, експериментирайте с пози.

Промяна на позите

Помнете, че не сте статуя. Нищо добро няма да се случи, ако се страхувате дори да дишате, отпуснете се.

Завъртане ¾

Апаратът има една функция, която не всеки харесва – прави ви дебела. Обърнете се настрани спрямо обектива, леко избутайте рамото напред. Ако камерата вижда около ¾ част от тялото ви, снимката ще бъде перфектна.

Работете върху кадрите в цял ръст

Доста е трудно да направите успешен кадър в цял ръст. Важното е да следите стойката си, фигурата си. Вземете още някой пред обектива и си взаимодействайте с него, вземете нещо в ръце – това ще ви позволи да получите желания резултат.

Отпуснете долната си челюст, устните

Премахнете напрежението, като съберете устните си в кръг и издишате няколко пъти. Усмихнете се, помислете за нещо хубаво. Ако не можете да се отпуснете, направете няколко гримаси.

Не мислете за камерата

Не се концентрирайте върху самия момент на снимане, опитайте се да се насладите на самия процес. Спомнете си приятните моменти, разкажете на фотографа за тях.

Нюансите в снимането на открито

Снимането във формат „разходка“ е много често срещана услуга, която се предлага от фотографите. За да бъдат успешни всички кадри, имайте предвид няколко нюанса.

  1. Най-добрият помощник е облачното време, слабата светлина крие бръчките и не ви кара да присвивате очите си.
  2. Струва си да снимате няколко часа след разсъмване и преди залез, светлината е мека, подходяща.
  3. От яркото слънце се скрийте в сянката на дърво, използвайте огледало, хартия като отражател, насочвайки слънчевите лъчи към лицето.

Нюансите в домашните снимки

Атмосферата на дома отпуска и ви настройва за продуктивна работа, но и тук има някои нюанси:

  • по време на снимането през деня, отидете до прозореца, там е подходящата светлина;
  • вечер не заставайте под полилея, изкуствената светлина ще подчертае бръчките и умората по лицето;
  • помолете да направят снимката малко отгоре, така че лицето визуално да изглежда по-тясно;
  • Не стойте близо до стената, в кадъра трябва да има пространство, а не рязък фон;
  • не избягвайте тъмни помещения – при правилно осветление във въздуха има специална среда.

Характеристики на семейния портрет

Рекламните снимки на американските сериали са най-добрата илюстрация на перфектна семейна снимка. В кадъра има много хора едновременно, но всеки има своя собствена поза и начин на представяне. Няма сляпо копиране един на друг, просто останете себе си, като имате предвид всички съвети, които бяха дадени по-горе.

Насладете се на снимките, забравете за камерата и винаги останете себе си – това е основното.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Как да превърнете терасата си в градина

За онези от нас, които живеят в пренаселени градове или апартаменти с малки размери, идеята да имат просторна зелена градина...

Затвори