Share

Изследователска лаборатория за социални и политологични изследвания отвори врати във ВТУ

вторник, 13 мар., 2018, 17:01ч.


Otkrivane zala-VTU

Зала 502 във Философския факултет на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ вече е Изследователска лаборатория за социални и политологични изследвания и сугестология. Кабинетът е оборудван със съдействието на A Data Pro – водеща компания в информационните услуги. Дарението включва закупуването на компютърни конфигурации, ремонт и обзавеждане на залата. Целта е студентите да имат по-големи възможности за практическа подготовка.

„Бизнесът трябва да работи проактивно с университетите, за да превърнем България в място за успешна реализация“, каза Илия Кръстев, изпълнителен директор на A Data Pro и допълни, че успешната професионална реализация носи стойност не само за личността, но и за общността и развитието на икономиката. “Затова е изключително важно съчетаването на академичните знания с реалните потребности на пазара на труда. Партньорството ни с Великотърновския университет е успешно, защото е основавано на доверие и стойност за двете страни. Инвестицията, която правим в образованието е ценност и за университета, и за нашия бизнес, представяйки възможност за изграждане на практически умения на кадрите.“

„Университетът чу какво иска бизнесът. Променихме учебните планове. Договорихме се с аутсорсинг фирми за стажантски позиции още по време на следването, за да трупат студентите ни стаж и опит, за който бизнесът така много говори и цени. С откриването на подобни кабинети искаме още в университетска среда младите хора да получат необходимите знания и умения“, каза при откриването ректорът проф. Христо Бонджолов.

През май месец тази година ще стартират и съвместни едномесечни стажантски програми в A Data Pro.

Партньорството с университета започва през 2010 година. Това е шестата зала, която се открива до момента с подкрепата на в A Data Pro. Компанията организира регулярно провеждане на обучения за студентите за подготовка на CV и за кандидатстване за работа.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Общината в Г. Оряховица предприе поредната акция за премахване на изоставени автомобили

Община Горна Оряховица предприе поредната акция за премахване на изоставени, излезли от употреба автомобили, намиращи се върху общинско място. Съгласно...

Затвори