Share

Изложението „От любов към българското” стартира националното си турне от Г. Оряховица

петък, 10 мар., 2017, 07:31ч.


17021954_651974811660005_7759747442878305479_n

В периода от 13 до 8 март Горна Оряховица ще бъде домакин на изложението “От любов към българското”, оповестиха от пресцентъра на общината. Събитието се организира от фирма „Фънрайд” ЕООД. „За първи път в България ще се проведе изложение „От любов към българското”, в което сред уникална старобългарска обстановка, посетителите ще могат да се потопят в атмосферата на българския бит и творчество”, споделят организаторите.

По време на изложението могат да се видят ястия от традиционната българска кухня, био храни, занаятчийски творби и родно производство в областта на модата и облеклото. Продуктите ще бъдат подредени в дървени къщички и щандове, украсени с автентични и традиционни предмети от българския бит, а за фон ще звучи българска народна музика, уточняват организаторите. Изложбата ще бъде разположена на площад “Георги Измирлиев” в железничарския град.

Събитието ще се проведе под формата на турне, което щестартира от Горна Оряховица. То ще гостува и в още 9 български града – Свищов, Шумен, Варна, Габрово, Велико Търново, Казанлък, Стара Загора, София и Пловдив.

Ако производители на био и домашни продукти или на ръчно изработени изделия искат да се включат към изложението, могат да се обадят на телефон 0894 700 679 или имейл funride@abv.bg. Единственото условие е продуктите да са произведени в България.

Стефан НАНКИНОВ

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Хроника с кратки криминални новини: Откраднаха чанта с 1000 лева и телефон в Свищов

В с. Върбовка мъж вилня в дома на приятелка, счупи телевизора, приемник и прозорец. В Ресен потрошиха всички прозорци на...

Затвори