Share

Изложба – базар „Коледни вдъхновения” откриват в Исторически музей – Горна Оряховица

сряда, 5 Дек., 2018, 21:05ч.


1_modified

На 12 декември, сряда, от 17.30 часа в горнооряховския музей ще бъде подредена коледна изложба – базар. За откриването нарочно е избран денят на Свети Спиридон – покровителя на занаятчиите. В изложбата участие ще вземат всички майстори, които се включиха в различните инициативи от проекта „Семейни съботи в музея”. През летния сезон на 2018 г. те демонстрираха пред посетителите своите умения в стари български занаяти – везба, плетене с царевична шума, прежда и мъниста, плъсти от вълна, изработване на брюкселска дантела и др. Така музеят, като институция на паметта, ще честити професионалния празник на хората, които довеждат в днешния ден посланията на предците ни. В изложбата приятелите на музея ще представят свои красиви произведения, вдъхновени от наближаващите коледни празници – ефирни ангелчета, блестящи камбанки, нежни снежинки, чудни елхи, весели Дядо Коледовци и други коледни украшения. Прекрасните накити и аксесоари от копринена дантела, пъстра шевица, блестящи мъниста или мека вълна са достойни подаръци за дома и любимите хора в най-празничното време.

Празничната експозиция ще събере най-изящните произведения на майсторите Маргарита Бонева – совалкова (брюкселска) дантела, Снежана Златарска – плъсти и плетене с царевична шума, Кремена Димитрова – совалкова (брюкселска) дантела, везба и плъсти, Румена Димитрова – тъкачество, Петър Георгиев – плетене с мъниста, Иван Маринов – българска бродерия и Любомир Момчев – дърворезба.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Цветан Цветанов с редица важни срещи в първия ден от работното си посещение в САЩ

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който в НС представлява великотърновския регион, е на работно посещение в САЩ.…

Затвори