Share

Изложба от плетива бе показана в Лясковско

вторник, 26 Апр., 2016, 15:13ч.


празник на терлика

За втора поредна година в лясковското село Добри дял се проведе уникалният Празник на терлика.  Този път изложбата от плетива бе открита за празника Цветница. След празничната литургия, посветена на хубавия християнски празник, пенсионерския клуб в селото “Еделвайс” отвори врати и посреща гости, за да покаже изработените произведения от добридялските жени. Всички, които дойдоха да разгледат съвместната проява на пенсионерския клуб и читалището, видяха за пореден път експозиция под наслов “Изработено от сръчните ръце на добридялчанката”. Пожелания и подаръци при официалното й откриване поднесоха кмета Стоян Стоянов и председателя на читалището Иванка Костова. Благодарствени грамоти получиха участничките, които предоставиха своите плетива за изложбата. Домакините почерпиха всеки, който се отби да ги поздрави и да разгледа творенията им. Клубът на пенсионера „Еделвайс” и читалище „П. Р. Славейков 1903” за втори път организираха събитието, което цели да представи пъстротата и майсторлъка в плетенето на домашните пантофи.
Десетки модели предоставиха добридялчанки за участие в наредената изложба – не само терлици, но и покривки, дантелени шалове, аксесоари, шапки, елеци, жилетки и други. “С председателя на Клуб „Еделвайс” Живка Иванова решихме преди една година да посветим специален ден на терлика”, казва секретарят на читалището Веселина Събева и с гордост отбелязва, че амбицията им празникът да стане традиционен, вече се сбъдва.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Проф. Бонджолов: “Има сериозен интерес към акцията за предварително записване”

Има сериозен интерес към акцията на Великотърновския университет "Рано рани", съобщи ректорът на вуза проф. Христо Бонджолов. Досега са се…

Затвори