Share

Изградиха нов път и ремонтираха улици в Ново село

вторник, 19 сеп., 2017, 12:25ч.


Novoselo1

Обновиха инфраструктура и в с. Ялово

Ремонти в Ново село подобриха състоянието на уличната мрежа както в централната част, така и в по-далечните точки на населеното място. В рамките на проект „Все по-близо“, финансиран по програма „Местни инициативи“, са вложени над 14 000 лева. С 8600 лева от тези средства са възстановени настилките в участъци от различни отсечки в селото.

Останалата част от сумата е инвестирана в изграждане на нов път, който обслужва общественото перило и няколко имота. Над 1000 квадратни метра е площта на положената трошено-каменна настилка. Много важно за създаването на новата улица бе спомоществователството на местни жители на селото, които закупиха по-голямата част от фракцията, както и на местния бизнес, съфинансирал строителните дейности.

Yalovo1
В района на перилото и чешмата е изпълнен дренаж. Така водите няма да се стичат към настилката.
10 000 лева са вложени в текущите ремонти на улиците в централната част на Ново село. Те са осигурени по инвестиционната програма на Община Велико Търново. Населено място има улична мрежа с дължина над 27 километра – една от най-големите на територията на общината.

Обновени са участъци от локалната инфраструктура и в с. Ялово. Общо 14 000 лева са вложени в асфалтирането на две улици. 9000 лева са осигурени по програма „Местни инициативи“, а 5000 лева – по инвестиционната програма. Отсечките са избрани след общоселско събрание.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ексклузивен концерт с най-големите звезди на българската сцена на 20 септември

Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour идва и в града на царете На 20 септември от 19:00 часа на „Циркова...

Затвори