Share

Издадени са множество предписания на собственици в центъра за непочистен сняг и ледени висулки

петък, 13 ян., 2017, 17:33ч.


20170107-2

Служители на общинска администрация са извършили проверки на търговските обекти и офиси по централните улици „Стефан Стамболов“, „Независимост“, Васил Левски“ ,„Никола Габровски“ и бул. „България“. На всички собственици, наематели и ползватели, които не са почистили снега пред сградите си са дадени предписания незабавно да предприемат действия по отстраняването на ледените образувания от покривите и почистване на прилежащите части към обектите от сняг.

Съгласно разпоредбите на Наредба за опазване на околната среда на територията на Община Велико Търново, собствениците, наемателите и ползвателите са длъжни да почистват редовно, включително и от сняг и лед, прилежащите части към сградите, тротоарите и др. терени, които стопанисват.

При неизпълнение на предписанията ще бъдат наложени санкции, като глобите са :

-за физически лица в размер от 100 до 1000 лв

-за юридически лица в размер на 500 до 2500 лв.

От вчера започна поетапното извозване на натрупаните снежни маси на територията на община Велико Търново. Извозването се извършва в късните вечерни часове и през нощта за да не се пречи на автомобилният трафик.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Община В. Търново: Снегопочистването продължава по график

Снегопочистването на второстепенните и квартални улици във Велико Търново продължава по график, заявиха от Община В. Търново. Още в снощните...

Затвори