Share

Избраха най-добрите майстори на домашно вино в Лясковец

петък, 12 Февр., 2016, 17:18ч.


IMG_8304 IMG_8316

Тази година в съревнованието за най-добро домашно вино, провело се в Музея на градинарството в Лясковец се включиха общо 53 проби. 42 бяха червените вина и 11 белите, като две от тях – розе. В надпреварата имаха право да мерят сили, както жители на общинския център, така и винари от съставните на общината села. Шест вина бяха представени от Джулюница. И тази година имаше проби, които бяха на дами, производителки на вино – 14 червени и три бели вина. Оценяващата комисия беше в състав – инж. Димитър Димов, инж. Свилен Георгиев и инж. Иван Кожухаров.

След приключване на дегустацията бяха обявени авторите на кои проби са най-високо оценени и се класират на призовите места. На трето място са Пламен Георгиев и Борислав Банов – съответно с бяло и червено вино. Второ място заслужиха двете вина на един и същ производител – Петър Тахрилов спечели втора позиция с червеното и с бялото си вино. Първи в надпреварата за най-добро домашно вино станаха Димитър Байчев – направил най-доброто бяло вино и Красимир Йовев – баш-майстор на червената напитка. По една награда за бяло и за червено вино дават за трета поредна година и от Клуб виното, а тази година наградените са Мирослав Чокоев – за червено вино и за бяло вино – Елисавета Андреева. Всички награди баш-майсторите на вина ще получат на централния площад в Лясковец, преди да започне празничния концерт в самия ден на Трифон Зарезан – 14 февруари. Паричните награди и грамоти за първо, второ и трето място в двете категории вина, победили в общинския конкурс ще връчи кметът на общината д-р Гецова, а наградата на Клуб на виното – председателят на организацията Пламен Георгиев.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Кметът Даниел Панов получи награда за утвърждаването на В. Търново като водеща културно-историческа дестинация

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов получи награда за утвърждаването на старопрестолния град като водеща културно-историческа дестинация. „Златният приз”…

Затвори