Share

Избор на първия музикален инструмент. Защо пък не!?

четвъртък, 24 Ное., 2016, 22:35ч.


6

Много хора се колебаят какъв да бъде първият им музикален инструмент. Ако пък се спрат да бъде китара, тук вече идва друг въпрос, каква да бъде – класическа или електрическа. И това наистина са трудни решения, на които отговор не може да се да току-така. Все пак, както знаете, при избирането на каквото и да било е важно вашето индивидуално мнение, чувства, това, което тласка сърцата ви. Предлагаме ви първо да чуете музиката и така завладяващия естествен поток от нея, причиняващ най-интензивни емоции, може да ви помогне.

Чрез него можете да почувства идентификация и чрез тази връзка, осъществена с музиката, можете да почувствате какво всъщност желаете да свирите. Начинът, по който човек вижда музиката или като слушател, или като музикант, или пък като комбинация и от две (което вероятно е най-хубаво), съдържа много интелектуални, емоционални, психологически, социални и културни аспекти. При първи избор на инструмент винаги има невинност и очакване.

Невинаги се случва да бъдете доволни от избрания инструмент, но винаги се случва привързване и любов към него. Все пак това е вашият първи музикален инструмент, с който ще изживеете толкова много неща. Вангелис Пападопулос от Ламия, който свири на електрическа китара и преподава в музикална гимназия, започва да свири на 17 години поради интересна случва в училище, докато преди това въобще не се е замислясвири. Просто негов съученик, виждайки го със слушалки в ушите, го пита дали свири.

Вангелис спонтанно отговоря: „да“, без това да е така. Но след тази случка, се замисля и си казва: „Защо пък не!?“ И така започва да свири и става един от най-известните и успешни музиканти в Гърция. Та защо пък не!? Защо вие не си вземете някакъв музикален инструмент, било то електрическа китара, класическа китара, пиано, обой, флейта или някакъв друг инструмент, и не започнете да свирите? Може да притежавате голям талант, за който не подозирате. Все пак няма как да знаете, ако не опитате.

Източник: Онлайн музикален магазин – muzikalen.bg

 

 

 

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Защита на нашите права

Политиката на ЕС за защита правата на потребителите на единния цифров пазар е изготвила справедливо законодателство, което да подкрепя гражданите…

Затвори