Share

Иван Русков: «Нашият град трябва да е удобен първо за жителите си и после за туристите»

height:32px;padding-top:10px;margin-bottom:-15px;background-image:url('http://veliko-tarnovo.net/static/mestni-2019.jpg'); background-repeat:no-repeat;margin-bottom:10px; понеделник, 21 Окт., 2019, 10:33ч.


Ivan Ruskov

Иван Русков е роден през 1962 г. в гр. Велико Търново. Завършил е Първа гимназия, ВМЕИ «Ленин» (Технически университет) в гр. София със специалност «Инженер по автоматика и телемеханика». Специализирал е «Роботизирани и биотехнически системи». Има една дъщеря и внучка. Кандидат за общински съветник от листата на ВМРО.

Г-н Русков, преди 4 години бяхте един от кандидатите за кмет на с. Балван и получихте подкрепа от ВМРО. Това ли е причината да се доверите на тази организация и да влезете в листата ѝ за общински съветници?

Преди 4 г. реших да направя един социален експеримент – могат ли партиите да подкрепят човек, който не е техен член, но е доказал способностите си. «Стискахме ръце», но накрая само ВМРО удържаха на думата си. А и с доц. Милен Михов се познаваме отдавна и винаги е бил точен.

Кои са проблемите, които преди 4 г. не бяха решени и днес отново са на дневен ред – визирам Балван, но това засяга и по-малките населени места в общината, за които ще работите?

Проблемите, които не са намерили решение, са много. Най-важните са: малко средства в селата, частично изградена или липсващи канализация, разботи улици…

Лично Вие на кои три основни приоритета ще заложите в работата си като общински съветник и защо?

Първо – спиране на презастрояването. Второ – осигуряване на повече паркоместа. Трето – промяна на плана за Старото военно училище, съгласно желанието на жителите на Велико Търново, изразено в няколко обществени допитвания и подписки. Реализирането на новия градски център ще реши два от основните проблеми за Велико Търново – липсата на пешеходна зона в центъра и паркирането. Нашият град трябва да е удобен първо за жителите си и после за туристите.

Имате богат професионален опит, работите и безвъзмездно на обществени начала за много каузи. Какво според Вас не достига, за да се случват правилните неща за подобряване живота на гражданите във Велико Търново и общината?

Да, вече 20 г. аз и членове на клуба, на който имам честта да съм председател, работим за развитието на тениса във Велико Търново. Членовете на Управителния съвет работят «pro bono» (от лат. ез. – професионална работа, извършена доброволно и без заплащане – бел. на ред.). Ако бъда избран за общински съветник, възнаграждението ми ще бъде превеждано на избрана от мен обществена организация. Общински съветници трябва да бъдат хора, които имат желание да работят в полза на жителите на общината, хора доказали се и имащи какво да дадат. За да се случват правилните неща, трябва да се вслушваме в хората и да има по-строг контрол на това как и за какво се изразходват средствата от общинския бюджет и от европейските програми.

Кой трябва да бъде най-големият двигател за осъществяване на промяната към по-качествен живот на жителите в общината?

Най-големият двигател са жителите на общината. С нас идва промяна! Както е казал един голям лидер: «Станете и те ще паднат!». Всички вие, които не сте доволни от това, което е около нас, станете! Отделете малко от времето си и гласувайте. С всички нас идва промяната!

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Музейните обекти преминават към зимно работно време от 27 октомври

От 27 октомври 2019 г. обектите и експозициите на Регионален исторически музей-Велико Търново преминават на зимно часово време: АМР „Царевец”:…

Затвори