Share

Иван Пърчев е носител на Академичната награда „Трети март”

неделя, 3 Мар., 2019, 12:23ч.


IMG_4116

Курсант старшина Иван Пърчев от НВУ „Васил Левски” е тазгодишният носител на Академичната награда „Трети март”. Тя е осигурена от бюджета на Община В. Търново и е в левовата равностойност на 5000 евро, и му бе връчена от председателя на Великотърновския общински съвет Ванцислав Спирдонов.

Иван Пърчев завършва специалност „Ядрена и химична биологична защита и екология” и гражданска специалност „Защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи”. Успехът му от дипломата е 5.75, а от гражданската специалност – 6.00.

„Тази награда е огромна чест и гордост. Признателен съм за знанията и уменията, които получих в Националния военен университет, за напътствията на моите командири. Наградата ще послужи за бъдещото ми развитие и обучение, искам да завърша и Военна академия. Дълг към родината е нещо, което повечето възпитаници на НВУ притежават и на този ден някой от нас да получи тази награда е голяма чест”, сподели курсант старшина Иван Пърчев.

IMG_4118

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
С тържествен ритуал и третомартенски хора отбелязаха националния празник в Лясковец

Десетки жители и гости на Лясковец се включиха в честванията за Националния празник на България – Трети март. Тържеството в…

Затвори