Share

Италианските кандидати за ЕСК-2019 идват у нас

четвъртък, 20 Мар., 2014, 17:26ч.


3d-show (2)

Представители на италианските градове кандидати за Европейска столица на културата 2019 пристигат във Велико Търново за срещи с творческата общност и екипа, подготвящ кандидатурата на болярския град за престижното звание.

Гостите от Равена, Сиена, Лече, Матера и Перуджа ще са в старата столица на Празника на града – 22 март. В Археологическия музей те ще се срещнат с представители на културни институти, творчески гилдии, неправителствени организации, артисти и творци от Велико Търново за обмен на идеи и генериране на общи проекти. Екипът, разработващ програмата на Велико Търново за 2019-та и представителите на италианските градове ще обсъдят прилагането на добри практики и модели за развитие на културния сектор на международно ниво, приноса към европейската култура, както и обхващането и активното включване на гражданите в различните инициативи и проекти.

На срещите Равена ще бъде представена от Лоренцо Донати – член на екипа, журналист, театрален критик и Надя Карбони, Проджект мениджър на проекта Европейска столица на културата , а Сиена ог Карло Инфантино – координатор международни отношения Европейска столица на културата Сиена 2019, началник на отдел Международни отношения в община Сиена. Лече ще е представен от Ирис Манца, проектът на Матера за Европейскаа столица на културата – от Тициана Карлино и Росела Тарантина, а Перуджа – от българката Мария Петрова Борисова и Пиеркарло Петироси.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Тинко Банабаков отново е шампион

Тинко Банабаков с лекота взе поредния си златен медал в бокса. 96 състезатели от 36 клуба участваха в държавния личен…

Затвори