Share

Историческият филм „Съ Нами Богъ“ с премиера във В. Търново

понеделник, 18 Февр., 2019, 18:33ч.


DEUS NOBISCUM_PART_1_ENGL.mp4.00_18_18_08.Still010

Историческият филм „Съ Нами Богъ“ ще бъде представен във Велико Търново в края на седмицата. Документалната продукция „Съ Нами Богъ“ (Deus Nobiscum) ще бъде представена пред жителите и гостите на старопрестолния град в петъчната вечер – 22 февруари, от 18,00 ч. в голямата зала на Община Велико Търново. Входът ще бъде свободен.

Филмът е най-очакваният документален проект за 2019 година. Той описва величието и трагизма на Третото българско царство и възстановява една скъсаната страница от европейската история.

Продукцията включва уникални кино- и фотоархиви и загатва за блясъка на Стария континент така, както само монарсите са го виждали. Сюжетът съчетава по умел начин разкази за коварства, достойнство, интриги, любов, себеотрицание и саможертва.

Филмът „Съ Нами Богъ“ е с участието на единствения короновам монарх в света, който играе себе си. За да бъдат кадрите още по-въздействащи, се е погрижил прочутият български композитор Митко Щерев. Продуцент и режисьор е Стефан Поляков.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Адвокатите Йордан Минчев (91 г.) и Йоана Иванова (28 г.): „Българите стават европейци преди 140 г. с приемането на Търновската конституция“

В навечерието на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция разговаряме с двама великотърновски адвокати - Йордан Минчев и Йоана…

Затвори