Share

Исторически музей – Горна Оряховица отново събира доброволци за почистване на находките от Ряховец

сряда, 1 Авг., 2018, 12:27ч.


1[1]

В периода от 4 юни до 31 юли 2018 г. за четвърто поредно лято се проведоха редовни археологически разкопки на крепостта Ряховец. Продължени бяха проучванията от предходните сезони – в района на западната порта и част от прилежащата й крепостна стена, в близост до северната порта, при започнатия през 2015 г. сондаж, както и в разкритите участъци от вътрешността на крепостта. По време на разкопките бяха открити близо 300 находки, сред които късноримски и средновековни монети, накити, предмети от въоръжението и множество керамични фрагменти от античността и средновековието.

Преди да бъдат събрани във фонда на Горнооряховския музей, находките се нуждаят от почистване. В тази връзка Исторически музей – Горна Оряховица кани в събота, 04 август, всички желаещи да се докоснат до археологическите открития и да участват в тяхното почистване. Освен възможността да научат повече за проучванията и намерените предмети, музеят ще предостави на доброволците безплатен вход за експозициите през целия ден. Всички, които искат да се включат в помощ на археолозите, са добре дошли в Исторически музей – Горна Оряховица през съботния ден от 10 до 17 часа.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Лауреати на „Сребърна Янтра“ покориха остров Сардиния с таланта и песните си

Габриела Йорданова спечели поредно Гран при, а Преслава Петкова – 1-ва награда и специалния приз „Мария Джована Малей“   В…

Затвори