Share

Искат снемане на депутатския имунитет на доц. Милен Михов

четвъртък, 12 Юли, 2018, 13:12ч.


IMG_1938

проф. Христо Бонджолов

От Италия ще подадат искане до главния прокурор за отнемане на депутатския имунитет на доц. Милен Михов, съобщи ректорът на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов. “Атаката срещу ВТУ е поръчка от хора от университета, които съм уволнил. Визирам Милен Михов, който сега е заместник председател на Комисията по образование в Народното събрание. Сигналът е от него”,  заяви на пресконференция ректорът проф. Христо Бонджолов по повод извършената проверка на образователното министерство във вуза.

Според проф. Бонджолов атаката срещу университета започнала от доц. Михов, защото по негова погрешна информация на 5 юли Атестационният съвет е трябвало да разгледа оценката на ВТУ. „Това е лицензията на университета за следващите 6 години. Ако получим високата оценка, която сме заслужили, ще имаме право да привличаме чужденци“, заяви ректорът.

“Привличането на чуждестранни студенти е възможност за дофинансиране на университета. Напълно законно е да бъдат обучавани така, дори ще ги приемем в магистърската програма”, добави проф. Бонджолов и уточни, че от МОН има само препоръки, които ВТУ може да изпълни само ако е направил нещо незаконно.

Според него никой няма право да определя партньорите на ВТУ като „италианска мафия“. „Това е група от най-големите частни американо-италиански университети „Пегасо“. Техният изп.-директор проф. Джузепе Саконе ще подаде сигнал до главния прокурор на Република България за снемане имунитета на Милен Михов. Ако някой търси скандал, ще си го получи“, добави проф. Христо Бонджолов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Програма на МДТ “Константин Кисимов” за юли

Дата Ден Час Място Заглавие 5.7.18 петък 19:00 МДТ Малка зала „Няма да платим“ 20:30 Лапидариум на РИМ гр. В.…

Затвори