Share

Инж. Емануил Манолов: „Българските общини печелят доверието на хората, защото са близки до проблемите им“

сряда, 12 Окт., 2016, 16:34ч.


dsc_0005

„Българските общини са институцията, която печели най-много доверието на хората. Печели го, заради своята близост до техните проблеми; адекватния отговор за всеки от тях и всеотдайността. Хората имат огромни очаквания към нас, не бива да ги разобароваме“, каза в тържествено слово към общинските съветници кметът на Общива Павликени инж.Емануил Манолов по повод Деня на българската община.

С тържествена сесия в Павликени бе отбелязана датата 12 октомври – Денят на българската община. Специални гости в местния парламент бяха изпълнителният директор на НСОРБ Гинка Чавдарова и архимандрит Георгий.

„Силно местно самоуправление днес означава две неща – силна местна власт и силно участие на гражданите в нея. Това се постига с много работа, която да гарантира решаване на проблемите на гражданите. „Община“ идва от общност – това е свещена дума, която е изпълнена със съдържанието, което ни мотивира за работа преди всяка общинска сесия“, обърна се към колегите си председателят на Общински съвет – Павликени Ваня Антонова.

Кметът на Община Павликени се позова на народната мъдрост в обръщението си към общинските съветници, кметовете на населени места и гостите на тържествената сесия. „В днешния Ден на българските общини, е чест за мен да се обърна към Вас с поздравления за съвместната ни работа и за благодарност за всеки път, в който вземахте правилните решения за Община Павликени. Благодаря за единството, което цари в Общиския съвет. Благодаря, че в тази зала надделява разумът.“, обърна се градоначалникът към общинските съветници. Той ги призова да бъдат единни, да бъдат по-умерени в изказванията си и да мислят много при гласуванията. Към администрацията инж.Манолов апелира за още повече работа. „Ще работим здраво! Чака ни много работа и няма да го скрия от вас. Тепърва навлизаме в новия програмен период и ще се отварят много възможности за кандидатстване. Сега е моментът да се възползваме на максимум от наличните средства, защото този е последния период, в който България има гарантирани фондове“, каза инж.Манолов. „Благодарен съм, че днес имаме сплотена, експертна, прозрачна и на високо ниво общинска администрация!“

Гинка Чавдарова честити празника на присъстващите. „Благодаря за вашия невинаги оценяван, невинаги забелязван, но важен общински труд. Вие сте представителите на най-висшата власт в нашата страна. Във всяка демократична държава висша е тази власт, която е най-близка до хората. Общинските съветници и кметовете са тези, които в диалог със своите съграждани търсим и намираме най-добрите решения“, каза изпълнителният директор на НСОРБ. Тя пожела здраве и търпение на представителите на местната власт в Павликени. „Благодаря, че Община Павликени е един от активните членове на нашето общинско семейство“, каза Чавдарова и благодари на инж.Манолов за приетата покана да води един от най-тежките панели по време на Годишната среща на местните власти.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Хлебопроизводител оглави структурата на Предприемачи ГЕРБ в Стражица

ГЕРБ успя да постигне и гарантира стабилност и предвидимост, категорични са представителите на бизнеса Собственикът на Хлебозавод „Стражица“ Лъчезар Лазаров…

Затвори