Share

Инж. Емануил Манолов е номиниран за трети зам.-президент на НАЛАС

сряда, 20 Дек., 2017, 17:07ч.


inj-Emanuil-Manolov-Pavlikeni1-300x275

Кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов е номиниран за трети заместник-председател на НАЛАС – Мрежата на асоциациите на местните власти от Югоизточна Европа. Решението взе Управителният съвет на НСОРБ на последното си заседание. Той ще бъде утвърден на престижната позиция по време на заседанието на Мрежата в словенската столица Любляна през м.април 2018г.

Президент и трима заместник-президенти осъществяват политическото ръководство на организацията. Ръководството представлява Мрежата предимно в международен план. Мандатът му е едногодишен на ротационен принцип. Съгласно устава й, през 2019г. третият заместник-президент ще стане втори, през 2020г. – първи, а от 2012г. ще е президент на НАЛАС.

Инж. Емануил Манолов е активен участник и представител на България в НАЛАС и в Общото събрание на организацията.

НАЛАС е учредена през 2001г. по време на първия форум на градовете и регионите от Югоизточна Европа, организиран от Конгреса на местните и регионалните власти на Съвета на Европа. Мрежата осъществява дейности, свързани с насърчаването на процесите на демократизацията и децентрализацията в Югоизточна Европа, в съответствие на принципите на Европейската харта за местно самоуправление.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
На Игнажден коледарчета бяха първите гости при кмета на Дебелец

На Игнажден коледарчета от детска градина „Пламъче“ в Дебелец бяха първите гости в кметството в градчето. Младата дружина поздравиха кметицата…

Затвори